Κεφάλαιο: Χαβιέρ Ματίγια

Γιώργος Στράντζαλης11 Απριλίου 2020

Τους τελευταίους μήνες της δεύτερης και τελευταίας του σεζόν στον Αρη διανύει ο Χαβιέρ Ματίγια, με τη διοίκηση της ομάδας να προτείνει στον Ισπανό νέο συμβόλαιο. Η παρουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής κρίνεται πολύτιμη και με βάση τις εισηγήσεις που έκανε ο Μίκαελ Ένινγκ, ο “Μάτι” συμπεριλαμβάνεται στο πλάνο της επόμενης ημέρας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αρη και του Ισπανού βρίσκονται στην κορύφωσή τους και η “Μ” ανοίγει τον συγκεκριμένο φάκελο παραθέτοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα. Την πρόταση δηλαδή της ομάδας και τα “θέλω” του ποδοσφαιριστή.

Ο Άγγελος Χαριστέας βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον Ισπανό μέσο και με τον ατζέντη του. Στην τελευταία χρονικά επικοινωνία τους μάλιστα δόθηκε χρονικό περιθώρια από πλευρά Αρη ούτως ώστε να δοθεί οριστική απάντηση. Η πρόταση των κιτρινόμαυρων είναι συγκεκριμένη. Του προσφέρει συμβόλαιο διάρκειας 1+1 με συγκεκριμένους οικονομικούς όρους. 

Τι σημαίνει αυτό; Οι απολαβές του Ματίγια στον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του θα είναι ίδιες με αυτές του 2018, δηλαδή συμβόλαιο με συγκεκριμένες ετήσιες αποδοχές (ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες) και με συγκεκριμένα μπόνους τα οποία στο ενδεχόμενο επίτευξης στόχων θα αυξήσουν κι άλλο τις απολαβές του παίκτη. 

Το κοινό σημείο με το προηγούμενο συμβόλαιο αφορά τον όρο βάσει του οποίου το συμβόλαιό του Ματίγια θα ανανεωθεί αυτόματα σε περίπτωση που συμπληρώσει συγκεκριμένο αριθμό αγώνων. Ό,τι συνέβη δηλαδή και την περσινή σεζόν.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια σημεία στα οποία ο Ματίγια διαφωνεί, γι’ αυτό και καθυστερεί να απαντήσει. Ποια είναι αυτά τα σημεία. Πρώτον, ζητάει από τον Άρη κλειστό διετές, καθώς στα 32 του γνωρίζει ότι διανύει τα τελευταία του χρόνια στο ποδόσφαιρο. 

Το δεύτερο σημείο διαφωνίας αφορά τα μπόνους, με τον ποδοσφαιριστή να ζητάει διαφορετικά απ’ αυτά που του προτείνει ο Αρης. Οι κιτρινόμαυροι από την πλευρά τους ωστόσο σημειώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναπροσαρμογής στο οικονομικό σκέλος της πρότασης, οπότε μένει να φανεί εάν ο Ματίγια σκεφτεί το μέλλον του καθαρά αγωνιστικά, γνωρίζοντας ότι στον Αρη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, απαντώντας ανάλογα και στην πρόταση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.