Κεδίκογλου: Εχει τo DNA του σκόρερ

Γιώργος Καστάνης08 Ιουλίου 2020

Ο Αλέξανδρος Κεδίκογλου ποδοσφαιρικά γεννήθηκε στην Ακαδημία «Αστέρια», αλλά η… λάμψη του ενισχύθηκε στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Είναι γεννημένος τον Ιούλιο του 2004 και έχει ύψος 1,82μ. Στα «Αστέρια» αγωνιζόταν ως μπακ-χαφ, θέση στην οποία αγωνίσθηκε και στα πρώτα χρόνια του στον ΠΑΟΚ, στον οποίο μεταγράφηκε το 2013. Ο Κεδίκογλου, σκόρερ του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ στον τελικό της Λαμίας, έχει προσόντα τα οποία έγιναν η αιτία να χρησιμοποιηθεί σε θέσεις της επίθεσης: Την ταχύτητα, το ύψος και την επαφή του με τα δίχτυα. Στα έξι χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ έχει εξελιχθεί σε έναν δυνατό και γρήγορο επιθετικό ο οποίος αγωνίζεται με την ίδια επιτυχία, τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και στην κορυφή. Το σημαντικότερο; Σκοράρει.

Ο Αλέξανδρος Κεδίκογλου είναι ο μοναδικός παίχτης της Κ17 του ΠΑΟΚ που συμπλήρωσε διψήφιο αριθμό γκολ στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος παρότι σχεδόν οι μισές συμμετοχές του (δέκα από τις συνολικά 22) αγωνίστηκε ως αλλαγή. Τα στατιστικά του είναι εκπληκτικά και αποτυπώνουν την ποιότητα του ταλέντου στον οποίο επενδύει ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο λόγος που κάνουν focus πάνω του ομάδες από την Ιταλία.

Ο Κεδίκογλου σε 22 αγώνες αγωνίστηκε συνολικά 1083 λεπτά στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος (1.141 με τον τελικό όπου αποχώρησε στο 61’ τραυματισμένος), πέτυχε 10 γκολ (και ένα στον τελικό) και είχε 3 ασίστ. Εχει αξία το γεγονός ότι από τους 23 συνολικά αγώνες μόνο στους τρεις είχε συμμετοχή και στα 90 λεπτά. Τι σημαίνει αυτό; Οτι ο Κεδίκογλου σκοράρει περίπου κάθε 100 λεπτά συμμετοχής! Αυτό κι αν είναι επιτυχία για 16χρονο επιθετικό της Κ17 του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.