ΚΕΔ: «Θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές, ξένοι μόνο όπου είναι δυνατόν!»

Metrosport Team11 Σεπτεμβρίου 2023

Η συζήτηση για τους ξένους διαιτητές φούντωσε στην ΕΠΟ στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπου υπήρξε «επίθεση» του Κώστα Καραπαπά στον Παναγιώτη Μπαλτάκο ενόψει του ΑΕΚ-Ολυμπιακός την Κυριακή (17/9).

Η ΚΕΔ πήρε θέση με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα ορίζονται Έλληνες διαιτητές και ξένοι όπου είναι δυνατόν.

Αναλυτικά: «Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μεταξύ του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κου Μπαλτάκου και του Προέδρου της UEFA, κου Ceferin, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας αντιλαμβάνεται ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία αλλαγή μετά την επιστολή της UEFA με ημερομηνία 1η Μαΐου 2023 που να τροποποιεί την απόφαση σχετικά με την «απόσυρση στήριξης» για το θέμα ορισμών Ξένων Αξιωματούχων Διαιτησίας.

Ως εκ τούτου, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα ορίζει Έλληνες Αξιωματούχους Διαιτησίας σε αγώνες της Super League 1 και, όπου είναι δυνατόν, ξένους μέσω του «Προγράμματος Ανταλλαγής Αξιωματούχων Διαιτησίας» της UEFA, σύμφωνα με τον Κανονισμό Διαιτησίας (Άρθρο 35.5) όπως ο τελευταίος επικυρώθηκε στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. στις 30 Ιουνίου 2023».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.