Καυτή τριάδα για μεγάλες επιδόσεις στον ΠΑΟΚ

Metrosport Team14 Νοεμβρίου 2020

Τα γκολ αποτελούν την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου, δείχνουν την αποτελεσματικότητα των παικτών και στον ΠΑΟΚ, στη προκειμένη περίπτωση, τρείς είναι αυτοί, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους. Τρείς καυτοί και αποδοτικοί, σύμφωνα με τις επιδόσεις τους και τις στατιστικές κατηγορίες.

Και στις δύο διοργανώσεις που ήδη συμμετέχει ο Δικέφαλος, πρώτοι σκόρερ της ομάδας από τέσσερα γκολ ο κάθε ένας, είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Κάρολ Σφιντέρσκι και Χρήστος Τζόλης. Μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί, ως «τριάδα – φωτιά». Εδώ που τα λέμε, αυτή την χρονική περίοδο, αυτή η τριπλέτα, είναι η καλύτερη στο ελληνικό πρωτάθλημα, σκορπώντας τον «φόβο» στις αντίπαλες άμυνες.

Από τους τρείς προαναφερόμενους, ο Σφιντέρσκι σκόραρε μόνο στο Πρωτάθλημα. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν του δόθηκε μεγάλος χρόνος συμμετοχής στην Ευρώπη, από την αρχή της σεζόν. Ας δούμε, μερικά στοιχεία ξεχωριστά:

Ο Αντρίγια Ζιβκοβιτς πέτυχε σπουδαία γκολ επί της Μπενφίκα (γκολ πρόκρισης) και επί της Αϊντχόφεν (δύο τέρματα). Ουσιαστικά έβαλε την σφραγίδα του, σε μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες του Δικεφάλου. Ο Αντρίγια είναι ο πρώτος παίκτης (στη σχετική λίστα των παικτών που αγωνίστηκαν στον ΠΑΟΚ) με τα πιο εύστοχα γεμίσματα, κάτι που δείχνει, πως βρίσκει τον τρόπο να «τρυπά» τις αντίπαλες άμυνες. Εχει ηδη πετύχει τέσσερα γκολ (όσα είχε σημειώσει όλη τη περσινή σεζόν με την Μπενφίκα), είναι δεμένος με την ομάδα και το δείχνει.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι, ακολουθεί τα βήματα του…Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς. Οι επιδόσεις του, από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Λίγκας, αυτό δείχνουν. Πέτυχε τέσσερα γκολ στο Πρωτάθλημα και βάσει των προσπαθειών που παίρνει, βάζει γκολ ανά 2,5 τελικές προσπάθειες. Αυτά είναι στατιστικά Πρίγιοβιτς. Ο Πολωνός παρά το γεγονός ότι ο Φερέιρα (και όποιος άλλος τον συμβούλευε το διάστημα που ήταν ο Πορτογάλος στον πάγκο της ομάδας) δεν τον εμπιστευόταν, φρόντισε στην πράξη να δείξει τις δυνατότητές του. Πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14 γκολ, σε όλες τις διοργανώσεις, φέτος θέλει να πετύχει το ίδιο. Φέτος είναι δεύτερος σκόρερ στο Πρωτάθλημα, πίσω από τον Ελ Αραμπί που έχει πέντε. Ο μεγάλος στόχος του Σφιντέρσκι, είναι παράλληλα με την πρωταγωνιστική πορεία του με τον ΠΑΟΚ να πείσει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Πολωνίας, να τον καλέσει στην Εθνική ομάδα.

Την «καυτή τριάδα» συμπληρώνει ο Χρήστος Τζόλης. Εχει «τρελάνει» τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με τις επιδόσεις του, παραμένει προσγειωμένος, ενώ έχει προσελκύσει αρκετούς ατζέντηδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που «πέφτουν» στα…πόδια του, για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά του. Ο νεαρός, διατηρεί ένα σταθερά χαμηλό προφίλ, δείχνει πως δουλεύει σκληρά μέσα στο γήπεδο και θέλει να πετύχει πολλά με τον ΠΑΟΚ. Το κυριότερο, εκτός από την ατομική του εξέλιξη, να κατακτήσει τίτλους με τον Δικέφαλο.

Αυτοί οι τρείς κάνουν την διαφορά στον επιθετικό τομέα και όχι μόνο. Είναι λογικό λοιπόν, σε αυτή την τριάδα να βασιστεί ο Γκαρσία, στα περισσότερα από τα ματς που θα ακολουθήσουν. Πρέπει όμως και οι τρείς, να επιμείνουν, να διορθώσουν τις αδυναμίες τους και να βελτιώσουν το επίπεδο της ομάδας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.