Καββαδάς - Στράντζαλη: Ένα ζευγάρι υψηλών προδιαγραφών στον αθλητισμό και στη ζωή

Στέλιος Παρθενάκης18 Ιουλίου 2021

Ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του ελληνικού αθλητισμού, ο Βασίλης Καββαδάς και η Όλγα Στράντζαλη, όντας μαζί και προσπαθώντας να συνυπάρξουν σε δύσκολους καιρούς για τα επαγγελματικά σπορ, παραχώρησαν στη «Μ» και στο metrosport.gr μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τη σχέση τους και πως αυτή τους κάνει καλύτερους ανθρώπους και αθλητές

Πως όντως μπορεί να έχει τις μικρές απολαύσεις ενός κοινού θνητού; Έναν καφέ, έναν περίπατο ή να δει την οικογένειά του; Στην εποχή της πανδημίας τα απλά έγιναν ζητούμενα για όλους.

Το πιο σημαντικό όμως αποδεδειγμένα είναι η καλή προσωπική ζωή. Αν μάλιστα βρεις και τον άνθρωπο που σου ταιριάζει απόλυτα, τότε είναι το ιδανικό. Στην περίπτωση του «αγαθού γίγαντα» Βασίλη Καββαδά, αλλά και της διεθνούς Ελληνίδας βολεϊμπολίστριας Όλγας Στράντζαλη η εισαγωγή μας μιλάει από μόνη της.

Ένας σέντερ σκληρός κάτω από τα καλάθια και μια αθλήτρια που από το 2014 είναι από τις καλύτερες εκπρόσωπους μας στο εξωτερικό βρήκαν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου την ευτυχία, όπως αυτοί μας λένε.

Κοινή τους σταδιοδρομία ο Ηρακλής και οι Εθνικές Ομάδες, αλλά και η αγάπη για αυτό που υπηρετούν. Πλέον, είναι ζευγάρι στη ζωή και θέλουν να πορευτούν μαζί. Η αθλητική τους σταδιοδρομία είναι γνωστή, σίγουρα δε θα αποτελέσει την αιχμή αυτής της συνέντευξης.

Αντικείμενο αυτού του θέματος είναι να αναδειχθεί πόσο εύκολο τελικά είναι να συνυπάρξουν δυο αθλητές μαζί στη ζωή παρά τις απαιτήσεις των επαγγελματικών σπορ και φυσικά πόσο μεγάλη αξία τελικά και... ισορροπία έχει και για τους αθλητές υψηλών προδιαγραφών να έχουν έναν άνθρωπο που να μοιράζονται τα πάντα, αλλά και να κατανοούν τη ζωή τους.

Ο λόγος στον Βασίλη Καββαδά και την Όλγα Στράντζαλη σε μία σίγουρα διαφορετική συνέντευξη (και φυσικά τους ευχαριστούμε που αποδέχθηκαν μια τέτοια πρόσκληση)!

«Είμαστε ο ένας το στήριγμα του άλλου»

-Βασίλη δυο χρόνια στον Ηρακλή, τώρα Εθνική και νέα πρόκληση. Η Όλγα μια καταξιωμένη αθλήτρια και με συνεχόμενα ταξίδια. Τελικά ο ένας βοήθησε τον άλλον να εξελιχθεί να είναι πιο αποδοτικός και πιο συγκεντρωμένος στην καριέρα του;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Όταν γνώρισα την Όλγα προερχόμουν από έναν σοβαρό τραυματισμό που δεν γνώριζα αν θα μου επέτρεπε να ξαναπαίξω. Με υπομονή, θέληση και προσπάθεια και πάνω από όλα, έχοντας δίπλα μου την Όλγα έκανα μια από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα μου και κλήθηκα ξανά να παίξω για την επίσημη αγαπημένη. Η Όλγα με βοηθούσε να είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην δουλειά μου, ήταν δίπλα μου στις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου αλλά και σε κάποιες από τις καλύτερες. Ήταν το στήριγμα μου αυτά τα δυο χρόνια και χωρίς αυτήν δεν θα είχα καταφέρει πολλά πράγματα».

ΟΛΓΑ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: «Για εμένα ήταν λίγο πιο περίπλοκα τα πράγματα διότι ήμουν ήδη πολλά χρόνια στο εξωτερικό και ο Βασίλης γνώριζε ότι είχε να αντιμετωπίσει και το θέμα της απόστασης. Έναν μήνα μετά από την μέρα που γνωριστήκαμε, εγώ έπρεπε να φύγω πάλι στο εξωτερικό για να ξεκινήσω την προετοιμασία μου με την καινούργια μου ομάδα. Ο Βασίλης με υποστήριξε σε όλες μου τις αποφάσεις και δεν με κράτησε στιγμή πίσω στο θέμα της καριέρας μου. Όσο καιρό και αν έλειπα αυτός ήταν δίπλα μου και καταλάβαινε τις υποχρεώσεις μου. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου που όχι μόνο δεν θα με σταματούσε από το κυνηγήσω το όνειρο μου αλλά να με παρακινούσε ώστε να το κατακτήσω». 


«Μέσα σε 10 μήνες,  βρεθήκαμε τρεις φορές»

-Καλοκαίρι ύστερα από μια πολύ δύσκολη με καραντίνα και υποχρεώσεις χρονιά. Πόσο μέτρησε η ύπαρξη τους ενός στη ζωή του άλλου; Πόσο δύσκολο είναι βρείτε ελεύθερο χρόνο και να είστε κοντά;

«Ήταν όντως μια πολύ δύσκολη χρονιά και αυτό που την έκανε ακόμη πιο ιδιαίτερη ήταν η αδυναμία του να ταξιδέψεις και για εμάς η δυσκολία του να βρεθούμε. Μέσα σε 10 μήνες βρεθήκαμε μόλις 3 φορές και αυτές για λίγες ώρες. Είχαμε ξαναζήσει την απόσταση και ήμασταν Προετοιμασμένοι αλλά η σεζόν που μας πέρασε δεν συγκρινόταν με τις προηγούμενες. Μέσα στην σεζόν ο ένας βοηθούσε τον άλλον γιατί και οι δυο είχαμε κακές μέρες αλλά στο τέλος της ημέρας ξέραμε ότι θα γυρίσουμε σπίτι και θα είχαμε ο ένας την παρέα του άλλου μέσω της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας».

«Το FaceTime και να παίρνουν τα iPad φωτιά!»

-Πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή δυο επαγγελματιών αθλητών να διατηρήσουν ζωντανή την επικοινωνία με δεδομένο ότι πολλές φορές τυχαίνει να είστε σε διαφορετικές χώρες λόγω υποχρεώσεων;

ΟΛΓΑ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: «Δυστυχώς όχι μόνο πολλές φορές αλλά οχτώ από τους δώδεκα μήνες δεν είμαστε μαζί όποτε αναγκαζόμαστε να έχουμε όλη μέρα ανοιχτό το FaceTime και να παίρνουν τα iPad φωτιά. Αφού γυρίσουμε από τις προπονήσεις μας το βράδυ, ανοίγουμε την κάμερα, μαγειρεύουμε (ο Βασίλης παραγγέλνει), λέμε όλα τα νέα της ημέρας μας και στο τέλος όταν με παίρνει ο ύπνος ο Βασίλης παίζει μπουζούκι για να μην με αφήσει να κοιμηθώ (χαχα). Πέρα από την πλάκα όμως, όταν έρθει η ώρα του ύπνου αφήνουμε και οι δυο τα iPad δίπλα μας και ξυπνάμε μαζί το πρωί για τον πρώτο καφέ της ημέρας και πάλι από την αρχή». 

«Υπάρχει αμοιβαία κατανόηση, είναι μέρος της ζωής μας»

-Είστε από τα ελάχιστα ζευγάρια του επαγγελματικού αθλητισμού που δείχνετε να έχετε βρει την ευτυχία ο ένας στο πρόσωπο του άλλου. Ο Βασίλης στο μπάσκετ και η Όλγα στο βόλεϊ από μικρή ηλικία προπονήσεις, προετοιμασία και μια ζωή γεμάτη υποχρεώσεις. Μπορεί ένας άνθρωπος που δε βιώνει μια τέτοια εμπειρία να καταλάβει και να συνεννοηθεί, αν δεν είναι αθλητής;

ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της σχέσης μας είναι ότι και οι δυο είμαστε αθλητές υψηλού επιπέδου και γνωρίσουμε τις απαιτήσεις του επαγγελματικού αθλητισμού. Προπονήσεις, τραυματισμοί, αγώνες, ταξίδια όλα ήταν γνωστά και για τους δυο μας και δεν αντιμετωπίζαμε δυσκολίες στο να καταλάβει ο ένας τον άλλον πάνω σε αυτό το κομμάτι. Θα ήταν πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο κάποιου άλλου επαγγέλματος να μπει στα παπούτσια μας και να καταλάβει την δική μας ζωή». 


«Βλέπουμε ζωντανά ο ένας τον άλλον»

-Διεθνής με την Εθνική Ανδρών ο Βασίλης, διεθνής με την Εθνική Γυναικών η Όλγα. Τι μοιράζεστε, τι σας ευχαριστεί, τι θεωρείτε πιο σπουδαίο σε αυτήν την κοινή πορεία.

ΚΟΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Το πιο όμορφο από αυτή την κοινή πορεία είναι όταν τελικά καταφέρνουμε να δούμε ζωντανά αγώνα ο ένας του άλλου. Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της σχέσης μας και το πόσο έχουμε προσπαθήσει λόγω απόστασης στο τέλος βλέποντας ο ένας τον άλλον να παίζει τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα, περηφάνια, συγκίνηση και αγάπη για τον άνθρωπο μας. Η κοινή αθλητική δράση ήταν το βασικό στοιχείο για να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον; Η δική μας γνωριμία ήταν κάπως διαφορετική και γελάμε κάθε φορά που την θυμόμαστε. Όσο αστείο και αν ακούγεται γνωριστήκαμε στα μπουζούκια μια πρωτοχρονιά λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου».



«Αναγκαίες οι διακοπές μας, τα υπόλοιπα έπονται»

-Νέα χρονιά, νέα σεζόν. Τι έχετε ο καθένας στο πίσω μέρος του μυαλού σας και τι θα θέλατε ιδανικά να είστε όσο πιο κοντά γίνεται;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Εγώ δεν έχω ομάδα και δεν ξέρω που θα βρίσκομαι αλλά πάνω κάτω γνωρίζουμε τις δυσκολίες του χειμώνα. Αυτή την στιγμή απολαμβάνουμε αυτές τις λίγες μέρες διακοπών που έχουμε, γιατί η Όλγα ξεκινάει προετοιμασία με την Εθνική. Περιμένουμε να περάσει ο καιρός ώστε να δούμε που θα βρισκόμαστε του χρόνου και βήμα βήμα θα φτιάξουμε και το χειμερινό μας πρόγραμμα".

ΟΛΓΑ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: «Το ιδανικό θα ήταν να επιστρέψω εγώ στην Ελλάδα ώστε να καταφέρουμε να μείνουμε μαζί. Δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να φτάσει τα στάνταρ του εξωτερικού και για εμένα η μόνη λύση είναι να μείνω έξω. Παρόλα αυτά ελπίζω να είναι μια πιο εύκολη χρονιά από την περσινή σχετικά με τα ταξίδια ώστε να μπορώ να έρχομαι συχνά να βλέπω τον Βασίλη σε όποιο ρεπό έχω".


Το πάθος του Βασίλη και το χιούμορ της Όλγας

-Τι θαυμάζετε ο ένας στον άλλον και τι σας αλληλοσυμπληρώνει σε αυτό που εσείς χτίζετε;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ: «Η Όλγα είναι ένας φανταστικός άνθρωπος, φοβερή αθλήτρια και κοπέλα με πολύ χιούμορ. Θαυμάζω πολλά πράγματα σε αυτή. Ένα από τα βασικότερα είναι το πως βρίσκει τρόπους να κάνει και το πιο δύσκολο πράγμα να φαίνεται διασκεδαστικό. Εγώ σαν άνθρωπος βαριέμαι πολύ εύκολα. Όσο καιρό την γνωρίζω και όσο καιρό είμαστε μαζί δεν έχει υπάρξει λεπτό που να έχω νιώσει βαρετά. Ότι και αν κάνω μαζί της φαντάζει υπέροχο. 

Συμπληρώνει ο ένας τον άλλον γιατί η Όλγα είναι πολύ κοινωνική και εγώ λίγο πιο μαζεμένος και σοβαρός και έτσι υπάρχει ισορροπία. Το πιο δυνατό σημείο του χαρακτήρα της όμως είναι η υπέροχη αύρα που εκπέμπει παντού κερδίζοντας με αυτό οτιδήποτε θέλει. Είναι πολύ σημαντικό που θαυμάσει ο ένας τον άλλον. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και οι δυο και όταν βρισκόμαστε οι κόποι μας ανταμείβονται κάνοντας διαφορά πράγματα και έτσι προχωράμε μαζί».

ΟΛΓΑ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ: «Έχω μάθει πολλά από τον Βασίλη και προσπαθώ να τα εφαρμόζω και εγώ στον δικό μου χαρακτήρα. Αυτό που είναι υπέροχο στον Βασίλη είναι ότι αγαπάει τρομερά αυτό που κάνει. Για εμένα υπάρχουν μέρες που είμαι τόσο κουρασμένη που πραγματικά το να πάω στο γήπεδο μου φαίνεται βουνό. Ο Βασίλης έχει όρεξη για προπόνηση κάθε μέρα. Φεύγει για το γήπεδο νωρίς για να πάει να κάνει έξτρα πράγματα μόνος του και κάθεται με τις ώρες εκεί. Κάθε μέρα βρίσκει ένα κίνητρο ώστε αυτό που κάνει να μην είναι αγγαρεία και να κερδίζει κάτι από την κάθε μέρα. 

Ένα ακόμη στοιχείο του χαρακτήρα του που συμπληρώνει τον δικό μου είναι ότι πατάει καλά στα πόδια του και δεν πετάει στα σύννεφα. Εγώ είμαι τελείως το άλλο άκρο. Ενθουσιάζομαι πολύ εύκολα με πράγματα, έχω συνέχεια καινούριες ιδέες και θέλω να τα κάνω όλα εκείνη την στιγμή που τα σκέφτομαι. Ευτυχώς με κρατάει και με προσγειώνει λίγο σε αυτό το κομμάτι και με επαναφέρει στην πραγματικότητα".

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.