Κατσικάρης: Οι διαφορές Ελλάδας και Ισπανίας και τι πρέπει να κάνει η Εθνική για μετάλλιο

Metrosport Team21 Σεπτεμβρίου 2022

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ισπανία, ο τρόπος δουλειάς στην ιβηρική χώρα, αλλά και το τι πρέπει να κάνει η Εθνική για να επιστρέψει στα μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή ''Τρίτο Ημίχρονο'', ο πολύπειρος προπονητής, Φώτης Κατσικάρης. 

«Τα μεγέθη είναι διαφορετικά ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισπανία. Μοιάζουμε αρκετά στην κουλτούρα και στον αθλητισμό, αλλά οι δυνατότητες που έχουν εκεί είναι καλύτερες. Έχουν δηλαδή καλύτερη πρώτη ύλη. 

Η Ισπανία έχει επτά Περιφέρειες με διαφορετικές Ομοσπονδίες. Ο τρόπος που δουλεύουν εκεί και ειδικά στο κομμάτι των ακαδημιών, το πώς θα μάθουν μπάσκετ τα παιδιά, αλλά και στο θέμα των κανονισμών διαφέρει από εμάς. Οικονομικά είναι πιο δυνατή χώρα. Για να σκεφτείτε όταν ήμουν στην Βαλένθια το μπάτζετ για τις ακαδημίες ήταν 1 εκατ. ευρώ. 

Μετά από δύο χρόνια το άλλαξαν αυτό και ήρθε ένας πλούσιος ιδιοκτήτης και έφτιαξε το καλύτερο προπονητικό κέντρο της Ευρώπης. Για να καταλάβετε ο Σκαριόλο είναι τεχνικός διευθυντής και έχει διαρκή παρακολούθηση για όλα τα τμήματα. Την φετινή επιτυχία της Ισπανίας δεν την πίστευαν ούτε οι ίδιοι. Το μυστικό της επιτυχίας ήταν ότι όλοι δούλευαν μαζί τα τελευταία δυο χρόνια’». 

Για την πορεία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ: 

«Παρότι είχαμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο και παίκτες με παραστάσεις από Ευρωλίγκα δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα μετάλλιο. Ίσως είχαμε μία άτυχη στιγμή κι αυτό μας στοίχισε στη διοργάνωση. Μπορεί να ήταν και θέμα προγραμματισμού. Να κάνουμε μεταγραφή όπως κάνουν οι υπόλοιπες χώρες και μαζί με τον Γιάννη θα κάνουμε την διαφορά». 

Για τους Έλληνες προπονητές: 

«Η Ομοσπονδία θα πρέπει μέσα στη χρονιά  να μαζεύει όλους τους προπονητές των ομάδων και να υπάρχει ενημέρωση για τα δικά μας παιδιά για το ποια είναι η εξέλιξή τους. Εμείς όταν παίζαμε μπάσκετ κάθε εβδομάδα μας καλούσαν και θα πρέπει να ξανακάνουμε κλιμάκια. Οι Έλληνες προπονητές αποδεικνύουν τις ικανότητές τους στο εξωτερικό. Επειδή γεννιόμαστε και ζούμε στην πίεση όταν πας κάπου γδαρμένος και με συνθήκες ιδανικές μπορείς να πετύχεις». 

Για το μέλλον του: 

«Περιμένουμε, είμαστε σε αναμονή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.