Κάτσε: Ετοιμος για ενδεκάδα κόντρα στον ΠΑΟΚ!

Μάνος Χατζάκης08 Δεκεμβρίου 2020

Το παρελθόν του Εργκους Κάτσε συγκρούεται με το παρόν και δεν αργεί η μέρα που θα τεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ, φορώντας τη φανέλα του Θεού του Πολέμου. Ο Αλβανός χαφ των “κιτρινόμαυρων” έχει βάσιμους λόγους να επιθυμεί, όσο τίποτα, την παρουσία του στο ντέρμπι γιατί ο Ακης Μάντζιος επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να του δώσει φανέλα βασικού την προσεχή Κυριακή.

Ο Κάτσε έχει συνδέσει το όνομά του με τον “δικέφαλο”, αλλά η επαγγελματική του πορεία μάλλον αφήνει να εννοηθεί πως το παρελθόν δεν είναι κάτι περισσότερο από ανάμνηση. Εκ των πραγμάτων, η μετακίνηση του βραχύσωμου αμυντικού μέσου στον Αρη, τον καθιστά από τα πρόσωπα του ντέρμπι, ειδικά αν επιλεγεί στο αρχικό σχήμα. Εφόσον συμβεί αυτό, ο λόγος δεν θα είναι καθαρά συναισθηματικός, αλλά κυρίως αγωνιστικός.

Η μετακίνηση του 27χρονου ποδοσφαιριστή στους “κιτρινόμαυρους” προκάλεσε αίσθηση, λόγω ακριβώς της έντονης σχέσης του με τον ΠΑΟΚ, όμως, στον Αρη έβλεπαν ότι ταιριάζει απόλυτα στα αγωνιστικά τους πλάνα. Και όσο περνά ο καιρός δικαιώνονται για την επιλογή τους.

Σε τέτοιο σημείο που, μέσα από τις ολιγόλεπτες συμμετοχές στο Πρωτάθλημα, όλα συγκλίνουν στο γεγονός πως ο Κάτσε είναι έτοιμος να προσφέρει για... περισσότερο χρόνο. Σε όσα ματς αγωνίστηκε είχε θετική παρουσία, προσφέροντας πρώτιστα στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο ματς με τον Ατρόμητο κατέγραψε την πιο ουσιαστική του συμμετοχή με τα “κιτρινόμαυρα”. Ανελέητο τρέξιμο, βοήθεια στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι και καθοριστικό -για την τελική εξέλιξη του 90 λεπτου- γκολ.

Από τους κορυφαίους στο δεύτερο ημίχρονο και στην καλύτερη δυνατή χρονική συγκυρία. Πριν, δηλαδή, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Βάσει των παραπάνω, λοιπόν, ο Μάντζιος σκέφτεται σοβαρά να του δώσει την ευκαιρία ως βασικού, βλέποντας ότι είναι ικανός να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του. Επειδή, όμως, και ο 51χρονος τεχνικός έχει παίξει μπάλα και ξέρει, αντιλαμβάνεται την εσωτερική επιθυμία του Κάτσε να αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα. Και κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο μετρούν και οι “κρυφές” πτυχές ενός αγώνα, χωρίς να σημαίνει ότι καθορίζουν τις οριστικές αποφάσεις του προπονητή.

+Αν ο Κάτσε ξεκινήσει στη μεσαία γραμμή, τότε θα σημειωθεί μια σειρά από καραμπόλες. Σε αυτό το ενδεχόμενο, πιθανή είναι η μετάθεση του Λούκας Σάσα στο δεξί άκρο της άμυνας, θέση που έχει δοκιμαστεί και στο περσινό Πρωτάθλημα. Ο Βραζιλιάνος κερδίζει -μέρα με τη μέρα- χρόνο στο σχήμα, έστω κι αν συνοδεύεται από την υποχώρησή του στην τετράδα της άμυνας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.