Κατσαρός: «Να επικυρωθεί η βαθμολογία με τα σημερινά δεδομένα»

Χρήστος Λιάπης23 Μαρτίου 2020

Ο κορωνοϊός έπληξε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας, αλλά και ειδικότερα και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Καρδίας Κώστας Κατσαρός ανέφερε στη «Μetrosport» πως βιώνει η ομάδα του αυτή την κατάσταση και ακόμη κατέθεσε τη δική του άποψη για το τι θα πρέπει να ισχύσει για τα Πρωταθλήματα.

 Συγκεκριμένα επισήμανε: «Από τις 10/3 σταμάτησαν οι προπονήσεις της ακαδημίας και της πρώτης ομάδας καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων και όχι το ποδόσφαιρο».

Δώσατε κάποιες οδηγίες στους παίκτες; «Το προπονητικό τιμ έδωσε στους παίκτες ένα πρόγραμμα προπονήσεων για την φυσική τους κατάσταση στο σπίτι με την οδηγία «μένουμε σπίτι».

Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια; «Πρέπει να σταματήσουν τα Πρωταθλήματα με τα σημερινά βαθμολογικά δεδομένα. Οι ομάδες έχουν να παίξουν ένα μήνα, ίσως θα χρειαστεί άλλος ένας, οπότε θα πρέπει να υπάρξει επικύρωση των βαθμολογιών με τα σημερινά δεδομένα.

Τα Πρωταθλήματα για μένα θα πρέπει να επαναρχίσουν το αργότερο στις 10 Απριλίου. Διαφορετικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να συζητάμε καθώς έχουν να παίξουν οι ομάδες από την 1η Μαρτίου. Για μένα δεν θα πρέπει να υπάρξουν ούτε πλέι οφ ούτε και πλέι άουτ και από την Α1 να ανεβούν δύο ομάδες και να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες. Δεν θα πρέπει να υποβιβαστούν δηλαδή και οι άλλες τρεις που θα υποβιβαζόταν μέσω των πλέι άουτ καθώς δεν θα έχουν γίνει τα πλέι άουτ.

«Το τοπίο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα είναι διαφορετικό»

Ο Κώστας Κατσαρός συνεχίζει: «Τα σωματεία και η ΕΠΣΜ θα πρέπει να αναθεωρήσουν κάποια πράγματα για το ποδόσφαιρο.

Η οικονομική κρίση που θα πλήξει την πατρίδα μας δεν θα έχει προηγούμενο. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω πολλούς εθελοντές που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη μετά τον κορωνοιό. Η οικονομία της Ελλάδας μετά από ένα δίμηνο θα οδεύει προς την καταστροφή. Για αυτό λέω ότι θα πρέπει να εξοικονομηθούν χρήματα με την διακοπή αυτή των Πρωταθλημάτων ως τις 10 Απριλίου για να μπορέσουν οι παράγοντες να ξεκινήσουν ξανά την προσπάθεια τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αν επαναρχίσουν τα Πρωταθλήματα την 1η Μαϊου δεν θα μπορούν ανταποκριθούν οι ομάδες οικονομικά. Ούτε την διαιτησία δεν θα μπορούν να πληρώσουν».

Κάποιοι έχουν κάνει ρεπό και κάποιοι όχι: «Είμαστε σε πόλεμο, τι να κάνουμε. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος θα ευνοηθεί και κάποιος όχι, όπως συμβαίνει και στις επιχειρήσεις. Κάποιες δεν έχουν κλείσει και κάποιες έκλεισαν αλλά όλοι τελικά πλήττονται. Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα της πολιτείας και θα σεβαστούμε τις αποφάσεις της, αλλά θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το οικονομικό μέρος όλης της ιστορίας».

Από την εφημερίδα Metrosport

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.