Κατσαρός: «Εύκολη η διαδικασία για την επιχορήγηση της ΓΓΑ»

Metrosport Team09 Νοεμβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM ο πρόεδρος του ΑΟ Καρδίας, Κώστας Κατσαρός, εξήγησε πως η διαδικασία που απαιτείται για την επιχορήγηση από την ΓΓΑ είναι απλή.

«Κι άλλα σωματεία από την ΕΠΣ Μακεδονίας έχουν κάνει προεγγραφή. Μας ήρθε επιστολή από τη ΓΓΑ που μας ζητά να επιβεβαιώσουμε τον ΙΒΑΝ του σωματείου ώστε να μας πιστώσουν τα χρήματα. Αυτό που ανακοίνωσε ο υπουργός είναι πως κάθε σωματείο θα λάβει 2500 ευρώ. Δεν εμπλέκεται η ΕΠΟ σ’ αυτό. Δεν έχουμε πάρει ποτέ χρήματα από την ΕΠΟ. Ουσιαστικά δεν αφορά μόνο το ποδόσφαιρο αυτή η επιχορήγηση. Τα σωματεία που έχουν και ομάδες μπάσκετ ή βόλεϊ για παράδειγμα, θα πάρουν παραπάνω χρήματα, 1000 ευρώ. Είναι χρήματα της ΓΓΑ».

Για το αν είναι περίπλοκη και χρονοβόρα η διαδικασία:

«Θα έλεγα όχι. Αν υπάρχει μια σειρά στα σωματεία δεν είναι κάτι τρομερό. Δεν είναι επαγγελματίες όσοι είναι στα σωματεία αλλά εθελοντές. Είναι όμως καλό για τα σωματεία και πρέπει να γίνει. Θέλουν να βάλουν σε μια σειρά στα σωματεία, στο ότι εκπροσωπούν κάτι. Μια κοινωνία μικρότερη, ένα χωριό… Απαιτούν να υπάρχουν συνελεύσεις. Θα έλεγα ότι έχει απλοποιηθεί η διαδικασία για την προεγγραφή. Πρέπει όμως κάποιος να το πάρει «ζεστά» για να το προχωρήσει. Δεν πρέπει να θεωρηθεί πως γίνεται για μια φορά. Χρονικά θέλει περίπου 15-20 ημέρες. Βέβαια τώρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα λόγω του κορωνοϊού. Αλλά ακόμη κι έτσι σε 15 ημέρες είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.