Κατρούγκαλος για Χρυσή Αυγή: «Να αντιμετωπίσουμε το αυγό του φιδιού»

Metrosport Team10 Οκτωβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μίλησε αναφορικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

«Ιστορική απόφαση και είναι ένα ιδιαίτερο ευτυχές γεγονός. Ο νεοφασισμός παίρνει τις απαντήσεις και από την παρουσία του κόσμου και όχι μόνο μέσα από τα δικαστήρια. Καταδικάστηκαν για κακουργήματα και κατά πάσα πιθανότητα προβλέπουν ότι θα πάνε στη φυλακή. Για να μπορέσουν να αφαιρεθούν τα δικαιώματα τους, θα έπρεπε να πάμε στον Άρειο Πάγο και αυτό έγινε από την αλλαγή του ποινικού κώδικα. Μέσα από αυτή εφόσον δεν του έχουν αφαιρεθεί τα εκλογικά του δικαιώματα, μπορεί να πολιτευτεί.

Πρέπει να έχουμε τη διάκριση του ποινικού κώδικα και της αντιμετώπισης ενός πολιτικού κινήματος, αλλιώς θα έχουμε το παράδοξο αυτές οι «ιδέες» να μεταναστεύουν σε άλλα κόμματα γιατί δεν θα μπορούν να έχουν δικό τους».

Για να προσθέσει: «Υπάρχει μία υποχρέωση να αντιμετωπίσουμε το αυγό του φιδιού γιατί δεν τελειώνουμε με την Χρυσή Αυγή, μετά την καταδίκη του κόμματος».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.