Η απολογία του Ζούκερμπεργκ στη Γερουσία, τι του καταλόγισαν (vid)

Metrosport Team22 Νοεμβρίου 2020

H γερουσιαστής των ΗΠΑ, Μάρσα Μπλάκμπερν, κατηγόρησε τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πως έδωσε προτεραιότητα «στο κέρδος έναντι της αρχής», καταπνίγοντας πολίτες σε ξένες χώρες που εξέφραζαν απόψεις κατά κυβερνήσεων.

Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε πως προσπαθεί να ακολουθεί όλους τους τοπικούς νόμους αλλά η γερουσιαστής Μπλάκμπερν τον ρώτησε αν επέκρινε αντιφρονούντα που επέκρινε την πολιτική της κυβέρνησης στο Βιετνάμ.

Επίσης, η Μπλάκμπερν κατηγορεί το Facebook πως είχε καταργήσει φωτογραφίες του προφήτη Μωάμεθ μετά από διαταγή της τουρκικής κυβέρνησης. ««Σε γενικές γραμμές προσπαθούμε να ακολουθούμε τους νόμους σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε και δραστηριοποιούμαστε», επανέλαβε ο Ζούκερμπεργκ.

Σύμφωνα με το άρθρο 230 του νόμου περί αξιοπρέπειας, «κανένας πάροχος ή χρήστης μιας διαδραστικής υπηρεσίας υπολογιστή δεν αντιμετωπίζεται ως εκδότης ή ομιλητής οποιονδήποτε πληροφοριών παρέχονται από άλλον πάροχο περιεχομένου».

Ο Ζούκερμπεργκ μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Tζακ Ντόρσεϊ, αντιμετώπισαν κατηγορίες για συντηρητική λογοκρισία από τους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ. Ο ιδρυτής του Facebook απάντησε «Συμφωνώ γενικά ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να επιδέχονται διακρίσεις λόγω πολιτικών πεποιθήσεων».

«Το σχέδιο υπευθυνότητας του Τραμπ είναι μια επιτομή ακύρωσης του πολιτισμού» έγραψε στο Facebook η Μπλάκμπερν που τόνισε επίσης πως «Στην κομμουνιστική Κίνα, στη Ρωσία και σε άλλα ολοκληρωτικά κράτη, η κυβέρνηση εκδίδει μια μαύρη λίστα των εχθρών τους και απαγορεύεται να βρουν δουλειά».

Τέλος, η γερουσιαστής των ΗΠΑ τόνισε πως μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντε, αυτό το πρότζεκτ του Τραμπ δεν θα είναι ενεργό από το νέο έτος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.