Καθοριστική συνάντηση της ΕΠΣΜ με την Περιφέρεια

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2021

Αντιπροσωπεία της ΕΠΣ Μακεδονίας  θα μεταβεί  στην περιφέρεια όπου με υπόμνημα που θα καταθέσει θα ζητάει να ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα για οικονομική ενίσχυση  σωματείων.

 Η ΕΠΣΜ θα ζητήσει την επιχορήγηση όλων των σωματείων με κάποιο ποσό μέσω ΕΣΠΑ. Από την άλλη πλευρά επιδίωξη των αθλητικών κέντρων ως ΚΑΔ θα είναι να εξασφαλιστεί ότι όλα τα κέντρα θα επιδοτηθούν με βάση την ιδιαιτερότητα του καθενός και με τα δικά του δεδομένα.

 Όπως ανέφερε και ο γραμματέας της Ενωσης Αθλητικών κέντρων Ελλάδας Δημήτρης Τσιώνας σημαντική ήταν η συμβολή και του προέδρου του ΑΟ Καρδίας Κώστα Κατσαρού που βοήθησε στο λογιστικό κομμάτι επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός της πρότασης είναι δικός του.

 Η πρόταση της ΕΑΚΕ είναι ότι για να ενταχθούν τα σωματεία στο πρόγραμμα πρέπει να ακολουθούν κανόνες και προϋποθέσεις: Να έχουν ενεργό ΚΑΔ, να τηρούν λογιστικά βιβλία, να μετέχουν στις δραστηριότητες της Ενωσης, να έχουν κάνει προυπολογισμό του 2020 και να έχουν 30 αθλητές σε κάθε άθλημα.

 Στο πρόγραμμα αυτό μπήκε η ΕΠΣ Αθηνών η οποία σε ανακοίνωση της ανέφερε: 

«Πετύχαμε (βάσει της 4ης Τροποποιητικής απόφασης) τη δίκαιη και αντικειμενική υπαγωγή των ερασιτεχνικών Σωματείων ποδοσφαίρου στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων Αττικής που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 ’’. Ως εκ τούτου, καταφέραμε να ενταχθούν και οι ΚΑΔ 93.11, 93.12 που αφορούν την πλειονότητα των μελών μας και κατά περίπτωση οι ΚΑΔ 93.13, 93.19. Το αναφερόμενο πρόγραμμα είναι ανεξάρτητο σε σχέση με κάθε άλλη πηγή επιχορήγησης ή χρηματοδότησης και δύναται να αποδώσει ποσό δαπανών χρήσης 2019 από €5.000 έως €40.000, κατόπιν σχετικών διαδικασιών. Η επίτευξη ή όχι της ως άνω χρηματικής ενίσχυσης από το εν λόγω πρόγραμμα εκάστου Σωματείου εξαρτάται αποκλειστικά από τη διαδικασία που αυτόνομα το κάθε Σωματείο θα ακολουθήσει σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζονται».

 Αυτό που θα ζητήσει η αντιπροσωπεία που έχει συνάντηση στην περιφέρεια με την Βούλα Πατουλίδου είναι η επιχορήγηση να φτάνει στα πέντε χιλιάδες ευρώ. Θα αφορά αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού, αθλητικού υλικού, έξοδα συνδρομών-παραβόλων, φυσικοθεραπείες-ασφάλειες ζωής, δαπάνες διεξαγωγής αγώνων, γενικά έξοδα.


 Η ΕΠΣΜ θα επισημάνει στην περιφέρεια ότι θα πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα ενίσχυσης των σωματείων κάτι που θα αποτελέσει πνοή για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Παράλληλα με το πρόγραμμα αυτό της ενίσχυσης των σωματείων η ΕΠΣΜ θα καταθέσει τις προτάσεις της στην περιφέρεια και εφόσον επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων, να ενταχθεί η Ενωση σε ευρωπαικό πρόγραμμα μέσω της περιφέρειας. Να μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα ο Σάββας Δημητριάδης είχε δηλώσει: «Αν πουν ότι μπορούμε να παίξουμε με τεστ εμείς θα είμαστε έτοιμοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.