Καθοριστική για το μέλλον του Απόλλωνα η απόφαση του Διαιτητικού

Χάρης Δημαράς28 Αυγούστου 2020

Η εξέλιξη της υπόθεσης στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την προσφυγή (Δευτέρα, 17.00) που έχουν καταθέσει ο Απόλλων Πόντου, η Κέρκυρα και τα Χανιά κατά της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας καθορίζει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον των κοκκινόμαυρων. 

Η ΠΑΕ Απόλλων προσέφυγε κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας για την αναδιάρθρωση που ουσιαστικά αναφέρει ότι η Super League 2 θα διεξαχθεί με 18 ομάδες από τις οποίες οι 10 θα είναι αυτές που παρέμειναν από πέρυσι στην κατηγορία, συν τις 8 που ανεβαίνουν από τη Football League, με τον Απόλλωνα και την Κέρκυρα ως τελευταίες να υποβιβάζονται. 

Ο Απόλλων υποστηρίζει ότι από τη στιγμή που το πρωτάθλημα διεκόπη και δεν ολοκληρώθηκε δεν είναι σύννομο να υποβιβαστεί κάποια ομάδα κι αυτός είναι ο λόγος της προσφυγής στο Διαιτητικό (όπως και της Κέρκυρας, ενώ τα Χανιά προσέφυγαν για άλλους λόγους). Σε περίπτωση που κερδηθεί η προσφυγή τότε Απόλλων και Κέρκυρα παραμένουν και θα ανέβουν από τη Football League έξι και όχι οκτώ ομάδες (Ολυμπιακός Βόλου και Βέροια κατέχουν την 7η και 8η θέση αντίστοιχα στη FL). 

Υπάρχει βεβαια και το σενάριο της δημιουργίας δύο ομίλων στη Super League 2, οπότε σε αυτήν την περίπτωση δε θα έχει νόημα η απόφαση, αφού ο Απόλλων θα αγωνιστεί κανονικά στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα (εφόσον συμβεί αυτό θα καταργηθεί η Football League). Εφόσον όμως προχωρήσει το Plan A (που είναι και το πιο πιθανό αυτή την ώρα) με 18 ομάδες στη Super League 2 και 16 στη Football League, τότε η απόφαση του Διαιτητικού παίρνει καθοριστικό χαρακτήρα.

Διότι αν η απόφαση είναι αρνητική για τον Απόλλωνα, ένας πιθανός υποβιβασμός στη Football League, οπου τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα, ίσως να ισοδυναμεί με την μη κάθοδο της ομάδας στο Πρωτάθλημα, αν και αυτό ακόμη δεν μπορεί να  ειπωθεί με βεβαιότητα. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.