Καθηγητής Σαββόπουλος: «Έχουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας έναν μήνα, θέλουμε να κερδίσουμε την μάχη»

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

Ο καθηγητής, Χρήστος Σαββόπουλος, έκανε κατάθεση ψυχής στο Metropolis 95.5 για τον αγώνα που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΑΧΕΠΑ κατά του κορωνοϊού. «Δεν μπήκαμε σε διαδικασία κριτικής, ήμασταν αφοσιωμένοι στον αγώνα. Δουλέψαμε με το κεφάλι σκυφτό. Η κλινική μου μετά από μία συντονισμένη προσπάθεια μπορεί, πλέον, να δουλέψει και για τους μη covid ασθενείς. Κλάψαμε, είχαμε απώλειες, ζητάμε συγγνώμη» είπε, μεταξύ άλλων, και συνέχισε:  

«Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι καλά ακόμη. Υπάρχει μία ανερμήνευτη λοίμωξη. Είναι τα μέτρα, είναι η αδιαφορία του κόσμου, δεν ξέρω... Με αυτά που έδειξαν τα ΜΜΕ και ατρόμητος να είναι κάποιος νομίζω ότι ευαισθητοποιήθηκε. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Οι μονάδες είναι πιεσμένες, δεν θέλω να πω δεν υπάρχει λύση, θα δημιουργήσουμε κάποια πρόχειρα δωμάτια με αναπνευστήρα.  

Θέλουμε να κερδίσουμε την μάχη, είναι στοίχημα για τους γιατρούς. Έχουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας ένα μήνα, έχω μηνύματα στο κινητό από ανθρώπους που αναρρώσαν. Είναι ό,τι πολυτιμότερο έχω στην ζωή μου. Αυτό είναι το κίνητρο, όχι τα 2-3 χιλιάρικα. Σε αυτά τα μηνύματα μας ευχαριστούν για την άψογη περίθαλψη και το πόσο διακριτικά και πόσο ανθρώπινα τους φέρθηκαν όλοι οι συνεργάτες μας.  

Τα κάνω προώθηση και στο νοσηλευτικό προσωπικό, είναι ανθρώπινα μηνύματα. Σήμερα άλλοι δύο ειδικευόμενοι βγήκαν σε καραντίνα, υπάρχει μία ανακύκλωση του έμψυχου δυναμικού, με πολλές δυνάμεις πάντα. Κάθε βράδυ φεύγω με θλίψη, παρακαλάω η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.