Καθηγητής Φαρμακολογίας: «Θα κάνω το εμβόλιο - Αστεία τα όσα γράφονται»

Metrosport Team30 Δεκεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Αντώνης Γούλας όπου και μίλησε για το εμβόλιο καθώς και για τους σκεπτικιστές του. Ο καθηγητής ανέφερε πως ο ίδιος θα το κάνει ενώ τόνισε πως οι παρενέργειες που μπορεί να έχει είναι πολύ χαμηλές.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν θα κάνει το εμβόλιο: «Φυσικά και θα το κάνω το εμβόλιο. Σε κάποιο βαθμό είναι κατανοητό το ποσοστό των σκεπτικιστών, δεν ξέρει ο κόσμος και το αντιμετωπίζει με επιφύλαξη. Πρέπει να πείσουμε τον κόσμο πως δεν έχει να φοβάται τίποτα και πρέπει να το κάνει».

Για τους αντιρρησίες του εμβολίου: «Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο και κανένα φάρμακο που δεν έχει καμία παρενέργεια. Αυτό που κοιτάει κάποιος είναι το ισοζύγιο οφέλους και κόστους. Από την μία βάζουμε το όφελος, από την άλλη το κόστος και προχωράμε. Εδώ έχουμε ένα κόστος που είναι προφανές με ότι αυτό συνεπάγεται με την υγεία μας και την κοινωνία. Από την άλλη έχουμε έναν θεωρητικό κίνδυνο παρενεργειών οι οποίες βάση των δεδομένων που έχουμε είναι λίγες και συνεπώς η απάντηση δίνεται από μόνη της. Από την μία έχω έναν μεγάλο κίνδυνο και από την άλλη έχω ένα πολύ μικρό ρίσκο. Το εμβόλιο ίσως είναι και ευλογία, το μοναδικό όπλο που έχουμε στην φαρέτρα μας είναι αυτό».

Για το αν κάποιος μπορεί να εκδηλώσει παρενέργειες χρόνια μετά τον εμβολιασμό: Υπάρχει ένας ελάχιστος και θεωρητικός κίνδυνος. Δυστυχώς ακούω για γενετικά υλικά που θα μεταβάλλουν το DNA. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Περιέχουν γενετικό υλικό ναι, αλλά δίνουν τις εντολές και στην συνέχεια καταστρέφονται. Δεν γίνεται να μπει στο RNA στον πυρήνα μας και να αλλάξει το DNA μας, είναι γελοίο αυτό»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.