Κάθε τίτλος του Φερέιρα με την Παλμέιρας, φέρνει χρήμα στον ΠΑΟΚ

Κώστας Πετρωτός06 Ιανουαρίου 2021

Η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα επιβλήθηκε με 3-0 εκτός έδρας της Ρίβερ Πλέιτ και είναι πλέον αγκαλιά με την πρόκρισή της στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς ο δεύτερος ημιτελικός την ερχόμενη Τετάρτη (13/1) αποκτά μάλλον τυπικό χαρακτήρα.

Η πορεία της βραζιλιάνικης ομάδας απασχολεί τον κόσμο του ΠΑΟΚ, λόγω του ότι στον πάγκο της βρίσκεται ένας πρώην προπονητής της ομάδας, ωστόσο, υπάρχει και οικονομικός λόγος που... αναγκάζει τους «ασπρόμαυρους» να έχουν στραμμένο το βλέμμα όχι μόνο στο Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά συνολικά στην πορεία της Παλμέιρας.

Βάσει της συμφωνίας που είχε γίνει μεταξύ ΠΑΟΚ και Παλμέιρας για την μεταγραφή του Αμπέλ Φερέιρα, ο Δικέφαλος θα καρπωθεί ένα διαφορετικό μπόνους για την κατάκτηση κάθε μίας από τις πέντε διοργανώσεις που συμμετέχει ο βραζιλιάνικος σύλλογος.

Ειδικότερα, στην περίπτωση που η Παλμέιρας κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες (ο τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο Μαρακανό του Ρίο ντε Τζανέιρο και, εφόσον σφραγίσει την παρουσία της η ομάδα του Φερέιρα, θα έχει αντίπαλο την Μπόκα Τζούνιορς ή την Γκρέμιο), ο ΠΑΟΚ θα καρπωθεί 750.000 ευρώ (αρχικά είχε γίνει λόγος μόνο για πριμ κατάκτησης, αλλά διευκρινίστηκε ότι μιλάμε για 250.000 ευρώ για την πρόκριση και άλλες 500.000 ευρώ για την κατάκτηση του τροπαίου).

Διαφορετικά ποσά προβλέπονται και για την κατάκτηση κάθε μίας από τις άλλες τέσσερις διοργανώσεις που συμμετέχει η Παλμέιρας (Serie A όπου έχει 12 βαθμούς διαφορά από την κορυφή 12 βαθμούς πριν το τέλος, Paulista, Copa do Brasil που ήδη έχει προκριθεί στον τελικό και θα αντιμετωπίσει την Γκρέμιο, Florida Cup).

Θυμίζουμε ότι με βάση όσα είχαν δημοσιεύσει τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, καθώς δεν υπήρξε επίσημη αναφορά από τον ΠΑΟΚ, για την μεταγραφή του Φερέιρα στο ταμείο του Δικεφάλου είχαν μπει 600.000 ευρώ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.