Κάθε νίκη τρεις βαθμούς δίνει

Αρις Νικολάκης16 Οκτωβρίου 2021

Δεν χωρά κουβέντα. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την άλλη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», είναι …σταυροδρόμι για τον ΠΑΟΚ.

Πάντα, ήταν και θα είναι! Για να λέμε την πάσα αλήθεια. Ναι, αλλά… Είναι για την άλλη Κυριακή. Αυτήν την Κυριακή ο ΠΑΟΚ έχει άλλον αγώνα. Με τον συγκάτοικο του στο ρετιρέ της βαθμολογίας – ικανό για το καλύτερο και το χειρότερο - Βόλο.

Μετά από τον Βόλο, στο εγχώριο ντέρμπι κορυφής, στην Τούμπα, έπεται η Κοπεγχάγη. Στο …εισαγωγής ντέρμπι κορυφής, για την πρωτιά στο Όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ. Κι ακολουθεί την άλλη Κυριακή το διαχρονικά υπερθετικού βαθμού κρισιμότητας ντέρμπι κυριαρχίας. Υπάρχει καιρός, δηλαδή.

Σε αυτόν καιρό ο οποίος υπάρχει θα πρέπει, να διαμορφωθεί κατάλληλα η αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ ενόψει «Γ. Καραϊσκάκης». Τούτο θα επιτευχθεί απλά, με δυο, στους δύο αγώνες, νίκες. Δεν χρειάζονται τώρα, περισσότερα για τότε. Με λαμπρές μάλιστα, προοπτικές επίτευξης τους καθώς ελαφραίνει από παρουσίες το απουσιολόγιο του Ραζβάν Λουτσέσκου. Για γούρι βέβαια – αστειευόμαστε, όπως επιχειρήσαμε και προχθές – παραμένουν σοβαρές απουσίες πονοκέφαλοι για τον Ρουμάνο προπονητή με τα …παυσίπονα (τα οποία οδήγησαν τον ΠΑΟΚ στην κορυφή) ανά χείρας!

Όπως και να το κάνουμε όμως, μυαλό και ψυχή δε χωρούν σήμερα άλλη έννοια αντιπάλου, πέραν του Βόλου. Οποιαδήποτε άλλη έννοια στριμωχθεί σε μυαλό και ψυχή του ΠΑΟΚ, ως συνόλου προπονητών και συμπαικτών, θα βλάψει σοβαρά την υγεία του. καθαρές κουβέντες…

Περί τούτου πάντως, φροντίζει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Η φροντίδα του για αεροστεγή και (ζούμε – βλέπετε - ημέρες γενικά… κατακλυσμών) υδατοστεγή αποδυτήρια στην Τούμπα έχει αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα για τον Κυπελλούχο. Ο Ολυμπιακός κι η Κοπεγχάγη μπορούν λοιπόν, να περιμένουν.

Στο κάτω κάτω της γραφής αμφότερες αυτές οι αντίπαλες ομάδες του ΠΑΟΚ διαμορφώνουν αναλογικά τα πλάνα του προπονητή του. Είναι στο μυαλό του.

Έτσι πρέπει. Αντίθετα δεν πρέπει να είναι στο μυαλό των παικτών του. Άλλη η δουλειά η δική του κι άλλη η δική τους…

Τα λέμε αυτά επειδή μαθαίνουμε πως παίκτες σε στιγμές (επιβεβλημένης) χαλάρωσης τους περί Ολυμπιακού και Κοπεγχάγης συζητούν! Λάθος. Αύριο με τον Βόλο παίζουν στην Τούμπα. Και κάτι ακόμη. Με όποιον και να παίζουν η νίκη τρεις βαθμούς δίνει…

ΥΓ 1: Για να είμαστε πραγματιστές κι ουσία ουτοπιστές. Να μην τρέφουμε αυταπάτες (sic). Και βέβαια, ουδεμία υπάρχει περίπτωση μη τήρησης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Έχει φαρδιά, πλατιά την υπογραφή κυβέρνησης της Ελλάδας. Πως και γιατί η μειοψηφία την επέβαλε στην πλειοψηφία; Είναι θέμα εντός συνόρων. Εκτός; Καρφί δεν τούς καίγεται!

ΥΓ 2: Με αυτήν την πισώπλατη μαχαιριά στο Έθνος μας την επαίσχυντη Συμφωνία – παραδόθηκαν όσια κι ιερά της Μακεδονίας σε Κράτος με πληθυσμό αλβανικής, τουρκικής, σλαβικής και τέως ελληνικής καταγωγής. Έτσι παραχαράχθηκε η ιστορία του Έθνους μας εκτός των συνόρων του.

ΥΓ 3: Εμείς οι γνήσιοι Μακεδόνες προσδοκούμε πλέον, να μην παραχαράξει την ιστορία του ελληνικού Έθνους η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών κι εντός των συνόρων.

ΥΓ 4: Την περασμένη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου ήταν η επέτειος του θανάτου (1904) του θρυλικού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Ο θάνατος Έλληνα αξιωματικού ηρωικά μαχόμενου υπέρ της Πατρίδας συγκλόνισε άλλαξε άρδην τον ρου του Μακεδονικού Αγώνα! Ξεσήκωσε την κοινή γνώμη στην Αθήνα. Ακούσατε; Είδατε; Διαβάσατε οτιδήποτε επί τη επετείω; Εμείς … Όχι. Κι εάν αυτή η σιωπή ντροπής δεν είναι παραχάραξη της ιστορίας, τότε τι είναι;

ΥΓ 5: Έθνη τα οποία λησμονούν την ιστορία τους, καταδικάζονται στην επανάληψη της!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.