Κάθε εμπόδιο για καλό του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης08 Νοεμβρίου 2022

Ορθά, ορθότατα πράττουν στην Τούμπα. Κρατούν για αφετηρία νέας προσπάθειας τα καλά χρονικά διαστήματα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Είπαμε. Είναι καλός οιωνός αλλά… Οι προηγούμενες αποδόσεις (θυμηθείτε τη νίκη με τον Ολυμπιακό) δεν εγγυώνται τις επόμενες (θυμηθείτε την ισοπαλία με τον Αστέρα).

Δεν πρέπει βέβαια, να πετάξουν και τα κακά διαστήματα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.. Κακά; Εντάξει. Το καλό διάστημα από το 45ο λεπτό. Όταν ο ΠΑΟΚ για περίπου είκοσι λεπτά …παρέπαιε! Τότε πού χρεώθηκε και τέσσερες (αν θυμόμαστε καλά…) κίτρινες κάρτες.

Ο άμεσος στόχος του ΠΑΟΚ είναι πλέον, οι 3/3 νίκες στο φινάλε του Α΄ γύρου. Κυρίως, για την ψυχική και πνευματική του ηρεμία. Η διασάλευση τους είναι κατά κανόνα η αιτία της σαφούς έλλειψης ορθού αγωνιστικού βηματισμού. Ο προσδοκώμενος αυτός, βηματισμός κι η μεταγραφική ενίσχυση θα αλλάξουν άρδην τον ΠΑΟΚ. Δε χωρά κουβέντα περί τούτου…

Για όλα αυτά, τα οποία θα διώξουν τα σύννεφα από την Τούμπα. Χρειάζεται δουλειά πολλή. Για να γυρίσει ο ήλιος (τον… έδιωξαν οι δώδεκα βαθμοί διαφοράς από την κορυφή) στην Τούμπα, θέλει δουλειά πολλή, πάρα πολλή. Τη θέλει δε, με αποτελέσματα κι εφέτος. Όχι του χρόνου, όπως εκεί μας παρέπεμψε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το αξιοσημείωτο είναι ο χρόνος τον οποίο επέλεξε ο Ρουμάνος προπονητής για να παραπέμψει του χρόνου για αποτελέσματα της δουλειάς εφέτος. Δεν θα ήταν κακή αυτή η… παραπομπή εάν κι εφ’ όσον την ανέφερε πριν την πρώτη σέντρα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Θα ήταν αναφορά νέου προγραμματισμού. Την ανέφερε δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του Α΄ γύρου. Είναι αναφορά εξ ανάγκης. Ή – εάν θέλετε – αναφορά αναθεωρημένου προγραμματισμού. Ανάγκα, βλέπετε, θεοί πείθονται!

Υπάρχει φυσικά, η άλλη όψη του νομίσματος. Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ δεν εκτροχιαζόταν από την διεκδίκηση τού τίτλου (αυτή είναι η καθιερωμένη ετήσια τροχιά από γεννησιμιού του), δε θα έκανε κι εκ θεμελίων ανέγερση νέας ομάδας. Κάθε εμπόδιο για καλό, κατά πως λέμε. Κάθε εμπόδιο για καλό του ΠΑΟΚ.

Αν κι όλα αυτά είναι ρευστά ακόμη . Κι είναι έτσι τώρα επειδή δε γίνεται, να είναι αλλιώς, τώρα!

Έχει πολύ δρόμο ακόμη η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Δεν έχει ανάλογα πολύ χρόνο ο ΠΑΟΚ, για να κερδίσει την παρτίδα της στο Πρωτάθλημα. Να τη σώσει – επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως – έχει! Η παρτίδα της Ευρώπης είναι χαμένη με … ναυάγιο στα ρηχά νερά. Φυσικά, ρηχά. Είναι δυνατόν, να είναι η Λέφκσι Σόφιας …βαθιά νερά; Υπάρχει και ο Κύπελλο…

Έχει λοιπόν, χρόνο ο ΠΑΟΚ, για να σώσει την παρτίδα του Πρωταθλήματος. Και να δικαιώσει συνάμα τον Ραζβάν Λουτσέσκου για αποτελέσματα της εφετινής δουλειάς, του χρόνου.

Υπό την απαραίτητη προϋπόθεση, όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην Τούμπα… να το πάρουν αλλιώς από, ότι το είχαν πάρει μέχρι τώρα! Και να ψαχθούν για λάθη, ασυνεννοησίες κι αστοχίες. Για να μην τα επαναλάβουν…

Με την στήριξη της ομάδας από τον κόσμο της βεβαίως, βεβαίως. Την αδιάκοπη στήριξη της. Για να θυμίσουμε εδώ την (…ευαγγελική) ρήση: Ο ΠΑΟΚ είναι ο αετό. Κι ο κόσμος τα φτερά του…

ΥΓ 1: Σαν… χθες, γιόρταζε η Αγία Θεσσαλονίκη! Το ξέρετε πως υπάρχει ως μάρτυς και γιορτάζετε από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας; Μάθετε το κι εσείς κι οι αρχές της μακεδονικής πρωτεύουσας! Αυτές για να την τιμήσουν… Του χρόνου!

ΥΓ 2: Φυσικά κι είναι θέμα (πρώτιστο για την Δημοκρατία) οι παρακολουθήσεις. Ορθά επενέβη ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου αλλά… Είναι θέμα πρώτιστο για τη επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων στον τόπο μας, η πανδημία της… ακρίβειας. Γι’ αυτήν δε σηκώνεται ο ίδιος κουρνιαχτός. Δε επεμβαίνει ο Εισαγγελέας!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.