Καθαρό μυαλό σε θολή ατμόσφαιρα!

Αρις Νικολάκης16 Ιουλίου 2021

Μία (σπουδαία) μεταγραφή ενόψει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Με δοκιμασμένο κι επιτυχημένο πρόσωπο. Τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Και μην σπεύσετε… Όσοι θεωρείτε (και δικαίωμα σας) πως σπουδαίες μεταγραφές είναι μόνον όσες κάνουν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», Τούμπα… Μην σπεύσετε λοιπόν, εσείς να μας λιθοβολήσετε. Για εμάς σπουδαία μεταγραφή είναι και κάθε ανανέωση συμβολαίου παίκτη ο οποίος τίμησε τη φανέλα με τον «δικέφαλο» στο στήθος. Κι η παραμονή του Πολωνού διεθνή φορ, την οποία κέρδισε με το σπαθί του, είναι μια σπουδαία μεταγραφή ενόψει…

Δίχως τούτο να σημαίνει πως ο Κυπελλούχος θα αρκεστεί σε τέτοιες σπουδαίες μεταγραφές. Α, όλα κι όλα. Θέλει κι άλλες. Τις ζητά ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και τις ζητά επιτακτικά, μαθαίνουμε. Με στόχο να αναπτύξει αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ. Να αυξήσει σημαντικά την ισχύ των οποία ήδη τού προσφέρουν οι διαθέσιμοι στο ρόστερ του. Να διευρύνει τον ορίζοντα των επιλογών του καθώς είναι δεδομένα υψηλοί οι στόχοι εντός κι εκτός συνόρων. Για όλα αυτά δεν στηρίζεται και δεν πρέπει να στηρίζεται μόνον σε νέες αφίξεις. Στηρίζεται ή τουλάχιστον, προσπαθεί να στηριχθεί - εδώ λέμε: Ορθά πράττει - και σε νέες αναδείξεις.

Υπάρχουν παίκτες στον Κυπελλούχο οι οποίοι δεν ανέδειξαν πέρυσι τον πραγματικό τους εαυτό. Ο Καγκάβα, ο Λάμπρου επί παραδείγματι. Έχουν ήδη τεράστια βοήθεια εφέτος από τον προπονητή τους. Για να ξεφύγουν από τον κακό τους εαυτό και να καταφύγουν στον καλό.

Δεν περιμέναμε χθες, να δούμε τις επιλογές τού Ρουμάνου προπονητή στον φιλικό αγώνα με την Αϊντχόφεν. Σίγουρα αυτές δε θα ήταν ίδιες με εκείνες του φιλικού αγώνα με τον Βόλο. Ο άνθρωπος ψάχνει και ψάχνεται. Δεν κρεμιέται περί τούτου, του ψαξίματος, μόνον σε νέους παίκτες. Θέλει να αναδείξει δυνατότητες και παλιών. Ως εκ τούτου πειραματίζεται. Κι ορθά πράττε, επιμένουμει…

Έχει πάντως, ενδιαφέρον (πέρα από αγωνία και λαχτάρα για τους φίλους του "δικέφαλου" η αναζήτηση «σπονδύλων» για τον Κυπελλούχο. Μετά τον τραυματισμό του Αουγκούστο κι όσο δεν κλείνει ακόμη η μεταγραφή χαφ, υπάρχουν σοβαρά κενά στον σπονδυλική στήλη του. Μετά και την ένταση με τον Ουάρντα το κέντρο του ΠΑΟΚ ζητά ενίσχυση κι ισορροπία.

Εκεί όπου φαινομενικά ο ΠΑΟΚ είναι ενισχυμένος κι έχει ισορροπία είναι η επίθεση. Το καρέ του άσου με Τζόλη, Ολιβέιρα, Κρμέντσικ και Ζίβκοβιτς διαμορφώνει υψηλή ισχύ πυρός.

Αντίθετα στην άμυνα με τον Ίνγκι Ίνγκασον, τον παίκτη «λίρα εκατό» της παρελθούσας αγωνιστικής περιόδου στα pits, με τον Ραχμάν Μπάμπα σε εκκρεμότητα και τον Αντελίνο Βιείρίνια να χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης… Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αναζήτηση λύσεων κι απόθεμα εναλλακτικών.

Με λίγα λόγια; Εξελίσσεται μία άνευ προηγουμένου κόντρα με τον χρόνο. Σύμμαχος του χρόνος κι εχθρός τού ΠΑΟΚ η γκαντεμιά! Εν τούτοις ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχωρά. Κι εδώ χρειάζεται ψυχραιμία από την κορυφή της ΠΑΕ μέχρι τον τελευταίο φίλο του ΠΑΟΚ. Χρειάζεται καθαρό μυαλό σε μία μάλλον θολή ατμόσφαιρα όπως είναι η περιτρέχουσα. Συνάμα χρειάζεται υπομονή και στήριξη από όλους σε όλουτς στον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.