Καθαρό μυαλό και υπομονή, στην ιεραρχία του κόουτς για το ματς της Πέμπτης

Γιώργος Ζαΐρης17 Απριλίου 2024

Ο ΠΑΟΚ δίνει την Πέμπτη στις 22:00 το πιο σημαντικό ματς της νεότερης ιστορίας του. Πολύ απλά διότι αν καταφέρει να αποκλείσει την Κλαμπ Μπριζ θα πανηγυρίσει την πρόκριση του σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης κάτι που ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κάνει. Ένα τεράστιο κίνητρο για όλη την ομάδα αλλά παράλληλα και ένας ακόμη λόγος για μια ειδική προετοιμασία από το τεχνικό επιτελείο κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να ανατρέψει ένα εις βάρος του 1-0 και από την στιγμή που πλέον δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ, αυτό είναι επίσης σημαντικό στην προσπάθεια που θα κάνει αφού μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα ακόμη και αν το ματς θα είναι ισόπαλο θα μπορεί να διεκδικεί την πρόκριση μέσα από την παράταση.

Προφανώς όμως και αυτό κανείς δεν το σκέφτεται. Το ιδανικό θα ήταν να ζήσει ξανά η Τούμπα τη μαγική βραδιά απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αλλά για να συμβεί αυτό ο ΠΑΟΚ θα πρέπει και πάλι να κάνει ένα τέλειο παιχνίδι, κάτι που δεν είδαμε στο Βέλγιο.

Ο Λουτσέσκου καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις αντιλαμβάνεται τη δίψα των παικτών του αλλά και την πίστη για την πρόκριση. Απαραίτητα στοιχεία αλλά είναι υποχρεωμένος από τη δική του πλευρά να υπενθυμίζει ένα πράγμα στους παίκτες του. Πώς πρέπει να τηρήσουν το αγωνιστικό πλάνο πάνω στο οποίο δουλεύουν αυτές τις μέρες, να υπάρχει καθαρό μυαλό και κυρίως υπομονή στο παιχνίδι. 

Η καυτή Τούμπα σαφώς και θα σπρώξει την ομάδα αλλά για να γίνει αυτή η αύρα θετική, πρέπει η ίδια η ομάδα να μην παρασυρθεί και παρεκκλίνει από όσα δουλεύει εντατικά αυτές τις μέρες. Το «πιστοί στο πλάνο» ακούγεται συνεχώς στην Νέα Μεσημβρία. Αναφορικά με τα πλάνα της ενδεκάδας, είναι σίγουρο πως σε σχέση με το ματς στο Βέλγιο, θα δούμε τον Γιόνι Οτο βασικό, όπως και τον Σβαμπ δίπλα στον Μεϊτέ αλλά και τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης. Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά το αν ο Ντεσπόντοφ θα πάρει τη θέση του Ζίβκοβιτς αφού τόσο ο Τάισον στα αριστερά όσο και ο Κωνσταντέλιας πίσω από τον φορ έχουν σαφές προβάδισμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.