Καθαρό μυαλό, γαλήνια ψυχή και πλέον, χρόνος…

Αρις Νικολάκης27 Αυγούστου 2020

Απονεμήθηκαν – ως οφειλόταν - τα εύσημα σε προπονητές και παίκτες τού ΠΑΟΚ. Να απονεμηθούν κι άλλα. Τα δικαιούνται. Αυτοί από το ανάθεμα βρέθηκαν στο ωσαννά. Με το σπαθί τους…

Έτσι είναι αλλά… Η ζωή συνεχίζεται. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματα του. Και δη με θριαμβευτικό τρόπο. Τα βρήκε – μετά από πολύ, πάρα πολύ καιρό – για να προχωρήσει. Και ξανά να πολεμήσει. Να διεκδικήσει. Δεν τα βρήκε, για να σταματήσει. Δε σώθηκε ο ΠΑΟΚ με την πανηγυρική του πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν εξαγνίσθηκε για τους αποκλεισμούς του. Και την παταγώδη περυσινή του αποτυχία. Εξηγούμαστε, για να μην παρεξηγούμαστε.

Φυσικά κι είναι άλμα προόδου… Στο διάστημα άλμα είναι για τον ΠΑΟΚ η νίκη και η πρόκριση κόντρα στην Μπεσίκτας. Εάν μάλιστα, αναλογιστείτε, τι θα γινόταν σε ήττα κι αποκλεισμό; Άλμα στο μέλλον είναι. Είναι διάδρομος απογείωσης για τον «δικέφαλο» το αποτέλεσμα (κι η αγωνιστική εικόνα του) της Τρίτης. Γι’ αυτό λέγαμε χθες, πως έκανε … Ανάσταση μετά της Παναγίας. Κι ο κόσμος του είδε το φως το αληθινό στην Τούμπα.

Αυτή τη νίκη κι αυτήν την πρόκριση – λέμε εμείς - δε θα την άλλαζε ο ΠΑΟΚ μήτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου. Είναι μεγαλύτερης, είναι ανεκτίμητης αξίας. Δεν αρχίζει και δεν τελειώνει πάντως, σε αυτήν η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος. Τα λέγαμε και πριν την ελληνοτουρκική σύγκρουση της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μία μάχη. Ο πόλεμος μόλις άρχισε…

Γι’ αυτό και σήμερα που όλοι στον ΠΑΟΚ χαίρονται κι αγαλλιάζουν επισημαίνουμε: Δεν πρέπει να μείνουν στην σκιά τα κακώς κείμενα του από την εντυπωσιακή παράσταση του επί σκηνής Τούμπας. Με άλλα λόγια; Δεν ήταν όλα καλώς καμωμένα. Λογικό βέβαια.

Φάνηκαν έστω κι ακόμη ως στίγματα στη λαμπρή εικόνα του ΠΑΟΚ αδυναμίες. Τέτοιες όπως η κόπωση επί παραδείγματι. Η αστοχία μία άλλη. Η πλήρης αλληλοκάλυψη στην άμυνα. Η έλλειψη της μακρινής και της κάθετης μπαλιάς. Σε αυτές οφείλουν, να δουλέψουν προπονητές και παίκτες. Δεν τους λέμε εμείς, τι να κάνουν. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, τι πρέπει να κάνουν. Ήξεραν και πέρυσι αλλά δεν το έκαναν. Έτσι εμείς απλά, το αναφέρουμε υπενθυμίζοντας το…

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον «δικέφαλο» κι η ανάκτηση της πλήρους εμπιστοσύνης των φίλων του. Την κατόρθωσε επειδή περί κατορθώματος υπό αντίξοες συνθήκες πρόκειται. Ακολουθεί άμεσα η κράτηση της. Αν την ανακτάς δίχως να την κρατάς… Δώρο άδωρο είναι.

Θέλει λοιπόν, ακόμη δουλειά ο ΠΑΟΚ. Θέλει κι ενισχύσεις. Έχει όμως, καθαρό μυαλό. Γαλήνη στην ψυχή του. Έχει και χρόνο. Γύρισε ο καιρός. Κι είναι ξανά στα χέρια του ΠΑΟΚ μία αγωνιστική περίοδος!

ΥΓ 1: Δάσκαλοι που δίδασκαν και νόμο δεν κρατούσαν … Όσα κανάλια σε όσες εκπομπές τους προβάλλουν επαφές δίχως μάσκες και δίχως αποστάσεις. Και την ίδια ώρα ψέγουν το σύμπαν επειδή δεν πειθαρχεί στα μέτρα. Αυτό πάντως, συμβαίνει κυρίως στις Ειδήσεις είτε εντός, είτε εκτός στούντιο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις δίνουν το κακό παράδειγμα!

ΥΓ 2: Όλοι οι ντεμέκ μάγκες των οποίων ο τράχηλος ζυγόν – ακόμη κι υπό μορφή προστατευτικής μάσκας - δεν υποφέρει… Πρώτοι θα σπεύσουν στα Νοσοκομεία αναφοράς εάν ο μη γένοιτο (το απευχόμαστε εκ βάθους ψυχής) βρεθούν θετικοί στον Κορωνοϊό, για να σωθούν, από όσους τώρα λοιδορούν…

ΥΓ 3: Εμείς πάντως, επιμένουμε. Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν. Ταράξτε μας στη νομιμότητα. Λυγίστε όλους εμάς, οι οποίοι παρανομούμε, στα πρόστιμα. Όσους δεν πειθαρχούμε στα μέτρα της Πολιτείας κατά του Κορωνοϊού!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.