«Καθάρισαν» τα αετόπουλα, με τα φτερά τους «πέταξε» η ομάδα

Δημήτρης Μπούζας10 Φεβρουαρίου 2020

Δεν «στράβωσαν» διόλου οι φίλοι του Δικέφαλου από την εικόνα της ομάδας τους στο πρώτο 45λεπτο. Διατηρώντας την ηρεμία τους, με τη σιγουριά ότι για μια ακόμη φορά θα δουν το «ίδιο έργο», περίμεναν υπομονετικά να δικαιωθούν στις διαισθήσεις και στις προβλέψεις τους. Ότι δηλαδή δεν έπεσαν έξω γιατί η ομάδα τους θα επέστρεφε από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο, με τις όποιες διορθωτικές κινήσεις τελείως διαφορετική. Έτσι και έγινε.

 Η ομίχλη με το στερεότυπο κλισέ των χαλαρών ρυθμών, της έλλειψης καθαρού μυαλού και δημιουργικών εμπνεύσεων, διαλύθηκε. Ο ράθυμος και δίχως συνοχή Δικέφαλος, πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σε ένα πειθαρχημένο σύνολο με εντυπωσιακά ανεβασμένες τις ταχύτητες του, με πολύ ένταση (πάθος) και απεριόριστες ικανότητες δημιουργίας ευκαιριών. Οι κάποιες αρρυθμίες που προκλήθηκαν με την πρόθεση του κόουτς να ξεκουράσει συγκεκριμένους βασικούς και να δοκιμάσει συγχρόνως άλλους που είχαν πολλές και μακράς διαρκείας απουσίες, όπως ο Ελ Καντουρί, ξεπεράστηκαν και το πρώτο ψυχοβγαλτικό 45λεπτο «διαγράφηκε» σε χρόνο – ρεκόρ από τις εντυπώσεις του παιχνιδιού.

 Δεν θα ήταν υπερβολή να υποστήριζε κανείς πως για αυτή την αλλαγή σημαντικό, αν όχι κορυφαίο ρόλο, έπαιξε η φλόγα και το πάθος που κατέθεσαν οι δύο πιτσιρικάδες (Λημνιός – Λάμπρου) καθώς και ο σκόρερ των δύο τερμάτων Τσούμπα Άκπομ. Οι νεαροί λοιπόν πραγματικές σαΐτες, τρυπούσαν διαρκώς την αντίπαλη άμυνα προκαλώντας σύγχυση, πολλές ρωγμές και ευκαιρίες σκοραρίσματος.

 Η αρραγής στο πρώτο ημίχρονο άμυνα των Κρητικών έμοιαζε να τα έχει χαμένα απέναντι στους δυο ταχύτατους διεμβολιστές. Έτσι τα δύσκολα του πρώτου μέρους, έγιναν εύκολα στην επανάληψη και αυτό που έμεινε στον κόσμο ήταν μια ικανοποίηση που δεν οφείλονταν τόσο στην άνετη νίκη, όσο στη διαπίστωση ότι η ομάδα τους διαθέτει νεαρούς παίκτες υψηλότατου επιπέδου στο ρόστερ της και ότι μπορεί να κερδίσει πολλά από το χειμαρρώδες ταλέντο τους.

 Κι όταν λέμε να κερδίσει πολλά, εμείς δεν αναφερόμαστε στο βιαστικό ξεπούλημα τους – όπως μερικοί άλλοι που ασχολούνται συνεχώς και ανόητα με μια ακατάσχετη αρνητική μεταγραφολογία – αλλά στο να «εισπράξει» ο ίδιος ο ΠΑΟΚ και για ένα μεγάλο διάστημα, από τον πλούτο των αρετών που διαθέτουν. Χθες λοιπόν θα μπορούσε να πει κανείς πως την μπουγάδα την καθάρισαν τα αετόπουλα. Με τα δικά τους φτερά πέταξε η ομάδα στο β΄ ημίχρονο. Θαρρείς και πήραν την εντολή, την ευχή, αλλά και την έμπνευση από τον μεγάλο αρχηγό τους, να διεκπεραιώσουν τη χθεσινή σημαντική αποστολή που είχαν. Και άπαντες οφείλουμε να ομολογήσουμε πως τα κατάφεραν περίφημα.

 Λόγος βέβαια σοβαρός δεν μπορεί να γίνει για το αν ήταν δίκαιη η επικράτηση των γηπεδούχων. Κι αυτό γιατί η διαφορά, όχι τόσο στην κατοχή αλλά σε όλες τις άλλες παραμέτρους που αφορούσαν τον αγώνα ήταν εμφανέστατη. Άλλωστε οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσουν από απουσίες βασικών παικτών τους (τιμωρίες – τραυματισμούς). 

Η άνετη νίκη επιβεβαιώνει βέβαια και του λόγου το αληθές. Συνοψίζοντας κι επαναλαμβάνοντας την άποψη για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι «πιτσιρικάδες» όπως επίσης και ο σκόρερ Άκπομ, περιοριζόμαστε στον κύκλο των διακριθέντων να επιλέξουμε τους: Λημνιό, Λάμπρου, Άκπομ, καθώς και τον Αουγούστο για το έξυπνο γκολ που πέτυχε. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν πολύ καλός ο Μίσιτς, όπως και ο Γιαννούλης. Περιττό βέβαια να αναφέρουμε πως ο Ελ Καντουρί (υπόλοιπο μιας μικρής εμμονής) δεν είναι έτοιμος.

 Ο Φερέιρα σίγουρα και στο χθεσινό παιχνίδι είχε την ευκαιρία να δει και να ζυγίσει σωστά την ετοιμότητα όλων όσων χρησιμοποίησε. 

Δυο λόγια και για την απόδραση του τιτανομέγιστου δαφνοστεφανομένου, της ομάδας δηλαδή του λιμανιού που την τρέμει ολόκληρη η Ευρώπη, από το Περιστέρι. Ύστερα από μια άθλια εμφάνιση πήρε τους 3 βαθμούς στις καθυστερήσεις. Έτσι ο μπάρμπα Σάββας, ο πρόεδρος, ο Καραπαπάς και ο Τσουκαλάς στο παρά δύο δευτερόλεπτα γλίτωσαν το έμφραγμα. Όσο γα τον βρώμικο πόλεμο που συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση σε βάρος του ΠΑΟΚ, θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε στα αμέσως επόμενα σχόλια μας.

ΥΓ: Ο κύριος Κούγιας μετά το παιχνίδι της ομάδα του στη Λαμία έκανε την παρακάτω δήλωση: ««Εάν αυτό το εργαλείο, ο Τεβεκέλης, νομίζει ότι δεν καταλαβαίνουμε τι έκανε σήμερα, με τη σημαδεμένη κάρτα στον Μπέρτο στο εικοστό πρώτο λεπτό, πλανάται πλάνην οικτράν». Απευθυνόμαστε καλόπιστα προς τον επίσημο ΠΑΟΚ: Θα εξακολουθήσουν να σιωπούν για αυτές τις προκλήσεις και το κυριότερο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ο Ουάρντα και ο Κάτσε στην ομάδα αυτού του απίθανου τύπου;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.