Κατέκτησε το League Cup η Λίβερπουλ με ασίστ Τσιμίκα και γκολ Φαν Ντάικ (vids)

Metrosport Team25 Φεβρουαρίου 2024

Η Λίβερπουλ σήκωσε το League Cup στον τελικό απέναντι στην Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ» χάρη στο αριστερό πόδι του Κώστα Τσιμίκα και το κεφάλι του Βίρτζιλ φαν Ντάικ, με το οποίο διαμορφώθηκε το 1-0 στο 118' της παράτασης. Οι Reds πανηγύρισαν, έτσι, το δέκατο League Cup στην ιστορία της.

Στην κανονική διάρκεια, οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ και από ένα δοκάρι. Στο 32' η Τσέλσι βρήκε δίχτυα με τον Στέρλινγκ, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε μέσω για οφσάιντ του Τζάκσον στην αρχή της φάσης, ενώ στο 40΄όταν η σκαστή κεφαλιά του Χάκπο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι!

Στο 62΄ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σκόραρε για τη Λίβερπουλ με καρφωτή κεφαλιά, όμως το VAR γύρισε πίσω τη φάση για παθητικό οφσάιντ του Έντο και το γκολ τελικά ακυρώθηκε μετά από έλεγχο και στο μόνιτορ. Από εκεί και πέρα, στο 76΄ο Γκάλαγκερ σπατάλησε μοναδική ευκαιρία με σουτ στην κίνηση που σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 86΄βρέθηκε απέναντι από τον Κέλεχερ, όμως, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ και έτσι οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στο εξτρά 30λεπτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΣΕΛΣΙ: Πέτροβιτς, Γκουστό, Ντισασί, Κόλγουιλ, Τσίλγουελ (113' Τσάλομπα), Καϊσέδο, Φερνάντες, Πάλμερ, Γκάλαχερ (96' Μαντουέκε), Στέρλινγκ (67' Ενκουνκού), Τζάκσον (90' Μούντρικ)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (72' Κλαρκ), Κονατέ (106' Κουάνσα), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Μακ Άλιστερ (87' Μακόνελ), Έντο, Χράφενμπερχ (28' Γκόμεζ), Έλιοτ, Χάκπο (87' Ντανς), Ντίας

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.