Καταθέτει έφεση με γεμάτη «φαρέτρα» ο ΠΑΟΚ

Metrosport Team09 Μαρτίου 2020

Εντός της ημέρας αναμένεται η γραμματεία της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να ορίσει τη δικάσιμο για το θέμα της φερόμενης πολυιδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ

Η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε Τετάρτη αλλά λόγω της σπουδαιότητας της απόφασης αναμένεται να ορίσει ως ημέρα εκδίκασης την προσεχή Πέμπτη ή την Παρασκευή. Όπως και να έχει αυτό που ενδιαφέρει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ (που πρωτοδίκως είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση επτά βαθμών) είναι οι τακτικοί δικαστές να δικάσουν στην ουσία την υπόθεση, ότι δεν έγινε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League. Εκεί είναι το σημείο κλειδί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκεί θα εστιάσει την προσπάθεια της. Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως στη νομική της φαρέτρα θα παρουσιάσει και γνωμοδότηση συνταγματολόγου καθηγητή του Διαιτητικού Δικαίου που θα εξηγεί τον λόγο που η Επιτροπή υποχρεούται να δικάσει και όχι να εφαρμόσει την εισήγηση-γνωμοδότηση της Επιτροπής Αυγενάκη, δηλαδή της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού

Παράλληλα υπάρχουν άλλες δυο γνωμοδοτήσεις από καθηγητές του εμπορικού δικαίου που καταρρίπτουν τις κατηγορίες περί πολυιδιοκτησίας. Αυτό φυσικά που έχει σημασία είναι να οριστεί η δικάσιμος και εκεί ο Τάκης Μπαλτάκος μαζί με τους Αχιλλέα Μαυρομάτη και Λάμπρο Μπίρδα να έχουν την ευκαιρία για μια δίκη που θα μπει στην ουσία. 

«Δεν μου προκάλεσε έκπληξη η πρωτόδικη απόφαση. Αλλά θυμίζω ότι στο Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο είχαμε το πρώτο ημίχρονο και το ματς τελειώνει στο 90'» είχε πει με νόημα ο Τάκης Μπαλτάκος στο Metropolis 95.5. 

Τέλος, τεράστια ανταπόκριση έχει βρει στον κόσμο του ΠΑΟΚ η προτροπή της “Μ” για καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην UEFA ώστε να αποβληθεί από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση αφού ο πρόεδρος της εμπλέκεται σε στημένα και είναι υπόδικος. Φυσικά την τελική απόφαση θα πάρει η ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.