Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης από τον Πρόεδρο Trump στις επόμενες ημέρες;

Αλέξανδρος Τσίγγος14 Δεκεμβρίου 2020

Αν σήμερα οι Εκλέκτορες αποφασίζουν ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αύριο στις 16 Δεκεμβρίου η Εθνική Ασφάλεια θα παραδώσει στον πρόεδρο Trump, την έκθεση του αν επηρεάστηκαν οι εκλογές από την επέμβαση ξένων δυνάμεων.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος Trump εξέδωσε την Εκτελεστική Eντολή 13848 με τίτλο «Εκτελεστική εντολή για την επιβολή ορισμένων κυρώσεων σε περίπτωση ξένης παρέμβασης σε εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ζητά, 45 μέρες μετά την ημερομηνία των εκλογών από τον Διευθυντή της Εθνικής Ασφάλειας, σε συνεννόηση με τους επικεφαλής οποιωνδήποτε άλλων κατάλληλων εκτελεστικών τμημάτων και οργανισμών (υπηρεσίες), να προβεί σε αξιολόγηση τυχόν πληροφοριών υποδεικνύοντας ότι μια ξένη κυβέρνηση, ή οποιοδήποτε πρόσωπο ενεργεί ως αντιπρόσωπος ή για λογαριασμό μιας ξένης κυβέρνησης, έχει ενεργήσει με την πρόθεση ή τον σκοπό να παρέμβει σε αυτές τις εκλογές.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από το Homeland Security και η και από τις άλλες υπηρεσίες πληροφοριών, ότι το εκλογικό αποτέλεσμα νοθεύτηκε από δραστηριότητες ξένων δυνάμεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποφασίζει Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης.

Σε αυτή την περίπτωση ορισμένα συνταγματικά δικαιώματα αναστέλλονται και αναλαμβάνουν ρόλο η εθνοφυλακή, ο στρατός και τα στρατοδικεία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.