Καταιγιστική Λίβερπουλ ισοπέδωσε τη Γιουνάιτεντ με επτά γκολ

Κωστής Παναγιώτου05 Μαρτίου 2023

Η Λίβερπουλ ήταν υπερηχητική κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας επτά τέρματα, στην πιο ευρεία νίκης της απέναντι στους "κόκκινους διαβόλους" στο Άνφιλντ, στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων Από δύο τέρματα για την ομάδα του Κλοπ σημείωσαν ο Χάκπο, ο Νούνιες και ο Σαλάχ.

Οι "κόκκινοι" με αυτό το ιστορικό τρίποντο μείωσαν τη διαφορά από την Τότεναμ στους τρεις βαθμούς, έχοντας μάλιστα και αγώνα λιγότερο, ενώ βρίσκονται στο -7 από τους "κόκκινους διαβόλους", οι οποίοι βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League.

Μάλιστα, ο διασυρμός από τη Λίβερπουλ γυρίζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Δεκέμβριο του 1931, όταν είχε ηττηθεί με 7-0 από την Γουλβς, ενώ με ίδιο σκορ είχε χάσει και από την Άστον Βίλατ ον Δεκέμβριο του 1930, αλλά και από την Μπλάκμπερν τον Απρίλιο του 1926.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Οι "κόκκινοι" μπήκαν πιο δυναμικά στο ντέρμπι, πιέζοντας από τον πρώτο λεπτό την άμυνα των φιλοξενούμενων. Παρόλα αυτά, η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού άνηκε στη Γιουνάιτεντ με τον Άντονι να σουτάρει εκτός περιοχής και τον Άλισον να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του 45λέπτου η Λίβερπουλ άνοιξε το σκορ με τον Χάκπο, ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Ρόμπερτσον, οποίος έβγαλε πανέμορφη κάθετη πάσα στον Ολλανδό και εκείνος με εξαιρετική ενέργεια έκανε το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Νούνιες (47') υποδέχεται την πάσα του Σαλάχ σε πλάγια θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή και με περίτεχνο τρόπο πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Ντε Χέα για το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα οι "κόκκινοι" σημείωσαν και τρίτο τέρμα με τον Χάκπο να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, μετά από αντεπίθεση για σεμινάριο από τους παίκτες του Κλοπ (3-0)

Οι ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, σημειώνοντας στο 66ο λεπτό και στο 75ο λεπτό αλλά δύο γκολ με τον Σαλάχ και τον Νούνιες αντίστοιχα (5-0), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. 

Αλλά οι καταιγιστικοί "κόκκινοι" είχαν να προσφέρουν και άλλο θέαμα. Ο Σαλάχ στο 83' σκόραρε ξανά, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 6-0 και πέντε λεπτά αργότερα ο Φιρμίνο, οποίος είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο τρία λεπτά νωρίτερα, έγραψε το ιστορικό 7-0, ισοπεδώνοντας τη Γιουνάιτεντ.

Ο Αιγύπτιος με τα δύο σημερινά τέρματα που πέτυχε έγινε πρώτος σκόρερ των "κόκκινων" στην Premier League. Επίσης, ο Μοχάμεντ Σαλάχ έγινε ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει σε έξι συνεχόμενες αναμετρήσεις απέναντι στη Γιουνάιτεντ, σε όλες τις διοργανώσεις.

Λίβερπουλ (Προπονητής: Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (78' Μπάιτσετιτς), Φαμπίνιο (79' Μίλνερ), Έλιοτ (85' Τζόουνς), Σαλάχ, Χάκπο (79' Φιρμίνο), Νούνιες (78' Ζότα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Προπονητής: Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (77' Μαλάσια), Σο, Καζεμίρο (77' Καζεμίρο), Φρεντ (58' Μακτόμινεϊ), Άντονι, Φερνάντες, Ράσφορντ (85' Ελάνγκα), Βέχορστ (58' Γκαρνάτσο)

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.