Καταιγίδα η Ντόρτμουντ, γκέλα για τη Λειψία

Metrosport Team16 Μαΐου 2020

Ποιος κορωνοϊός; Η Ντόρτμουντ ήταν εκπληκτική και μετέτρεψε το ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της Bundesliga με τη Σάλκε σε παράσταση για έναν ρόλο.

Οι Βεστφαλοί συνέτριψαν με 4-0 τους «βασιλικούς μπλε» και έφτασαν στους 54 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου που αντιμετωπίζει αύριο Κυριακή (17/5) την Ουνιόν Βερολίνου.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Χάαλαντ (30'), που πέτυχε το πρώτο γκολ της αγωνιστικής, Αζάρ (48') και δις ο Γκερέιρο (45',63').

Στον αντίποδα, έδαφος για τη μάχη του τίτλου έχασε η Λειψία που έμεινε στο 1-1 με την Φράιμπουργκ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 34ο λεπτό με τον Γκίλντε ενώ οι «ταύροι» ισοφάρισαν με τον Πόουλσεν στο 77'. Η Φράιμπουργκ θα μπορούσε να είχε φύγει και με το τρίποντο αλλά το γκολ του Κοχ στις καθυστερήσεις για το 1-2 ακυρώθηκε μέσω VAR.

Στα υπόλοιπα ματς, νίκη-χρυσάφι στη μάχη για την παραμονή πήρε η Χέρτα μέσα στην έδρα της Χόφενχαϊμ (0-3) όπως και η Βόλφσμπουργκ στο Άουγκσμπουργκ (1-2) για τη μάχη της Ευρώπης με γκολ του Γκίντσεκ στις καθυστερήσεις.

Στο 0-0 κόλλησε το ντέρμπι ουραγών μεταξύ της Φορτούνα Ντίσελντορφ και Πάντερμπορν. 

Μάλιστα, η Πάντερμπορν έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έκανε πέντε αλλαγές σε ένα παιχνίδι. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντόρτμουντ - Σάλκε 4-0 (30' Χάαλαντ, 45', 63' Γκερέιρο, 48' Αζάρ)

Λειψία - Φράιμπουργκ 1-1 (77' Πόουλσεν / 34' Γκίλντε)

Χόφενχαϊμ - Χέρτα Βερολίνου 0-3 (58’ αυτ. Ακπογκούμα, 60' Ιμπίσεβιτς, 74' Ματέους Κούνια)

Άουγκσμπουργκ - Βόλφσμπουργκ 1-2 (54' Γέντβαϊ / 43' Στέφεν, 92'' Γκίντσεκ)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Πάντερμπορν 0-0

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.