Καταγγελία Ντομινίκ Γουίλκινς: «Μας είπαν να αφήσουμε τον Ρόμπινσον να σκοράρει 71 πόντους»

Metrosport Team21 Μαΐου 2020

Στον αθλητισμό συνηθίζεται κάποιες πράξεις να καλύπτονται από μυστικισμό. Αλλά με την πάροδο του χρόνου αποκαλύπτονται. Αυτό συνέβη με τους 71 πόντους που σημείωσε ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της σεζόν 1993-94, κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του NBA, ξεπερνώντας τότε τον νεαρό Σακίλ Ο' Νιλ.

Οι Σπερς αντιμετώπιζαν τους Κλίπερς των Ρον Χάρπερ, Ντάνι Μάνινγκ, Μαρκ Τζάκσον και Ντομινίκ Γουίλκινς. Ο Ρόμπινσον χρειαζόταν να πετύχει πέντε περισσότερους πόντους από τον Σακίλ Ο' Νιλ για να βρεθεί στην κορυφή. Εκείνο το βράδυ ο Σακίλ σημείωσε 32 πόντους, ενώ ο Ρόμπινσον τελείωσε το παιχνίδι με 71. Έρχονται τώρα δύο παίκτες των Κλίπερς να αποκαλύψουν ότι είχαν εντολή από τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντόναλντ Στέρλινγκ, να αφήσουν τον Ρόμπινσον να... κάνει ό, τι θέλει στο παρκέ.

«Ο προπονητής Μπομπ Βάις μας είπε ότι είχε εντολή να απομακρύνει κάποιους παίκτες από το γήπεδο. Ρωτήσαμε γιατί και ο Βάις μας είπε ότι ο Στέρλινγκ ήθελε ο τίτλος του πρώτου σκόρερ να παραμείνει στην Δύση» θυμάται ο Ντομινίκ Γουίλκινς. «Έβγαλα τη στολή μου, έβγαλα τον επίδεσμο από τον αστράγαλο και έφυγα. Αυτό που κάναμε ήταν ενοχλητικό», υπογραμμίζει, με την σειρά του, ο Ρον Χάρπερ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.