Καταγγέλλει τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει κάνει το ίδιο ο Ολυμπιακός!

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2020

Απίστευτο. Ο Ολυμπιακός, όπως γνωστοποίησαν οι νομικοί των ερυθρολεύκων, προχωρά σε καταγγελία στην Super League κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, για την ενέργεια τους να προσφύγουν στο διοικητικό Εφετείο για την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Ενώ, λοιπόν, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι σύμφωνα με το άρθρο 35 του ΚΑΠ, απαγορεύεται η προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και, μάλιστα, προβλέπεται αποβολή από το Πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί, είχαν κάνει και αυτοί το ίδιο το 2015!

Τότε είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της απόφασης της ΕΕΑ, που είχε κρίνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση στον Ολυμπιακό και είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 150.000 ευρώ ο ίδιος και άλλα τόσα η ομάδα, ενώ είχε απαιτηθεί να αντικατασταθεί στην προεδρία της ΠΑΕ μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Είναι ξεκάθαρο ότι η προσφυγή κατά της ΕΕΑ είναι νόμιμη, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού υπάγεται στο κράτος και όχι στο ποδόσφαιρο... Η οποιαδήποτε ομάδα κινδυνεύει με κυρώσεις μόνο αν προσφύγει κατά απόφασης που εκδοθεί από το πειθαρχικό όργανο (μετά την αναβολή) σε πολιτικά δικαστήρια και όχι ιεραρχικά στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό ή στο CAS. Η ΕΕΑ όμως δεν είναι πειθαρχικό ποδοσφαιρικό όργανο.  

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.