Κατάφερε το αυτονόητο να το κανει... στόχο!

Γιώργος Ζαΐρης15 Μαρτίου 2021

Ο ΠΑΟΚ που είχε ως στόχο το Πρωτάθλημα, πλέον πρέπει να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη στιγμή που η συμμετοχή του στα πλέι οφ δεν του το εξασφαλίζει αυτόματα. Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμη ντέρμπι, μόνο ένα έχει κερδίσει αυτό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα. Χθες Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αναστήσει τους πράσινους και αναφερόμαστε στο πώς κύλησε το πρώτο μέρος. 

Μέχρι το 35΄ο Δικέφαλος ήταν κυρίαρχος αλλά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και στη μια και μοναδική επίθεση του ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σκοράρει με τους Μπάμπα και Ινγκασον να κερδίζονται κατά κράτος από Χατζηγιοβάννη και Μακέντα και με τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να απομακρύνει τη μπάλα. Στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές του Μπόλονι βοήθησαν τα μέγιστα, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να κλείσει τον Παναθηναϊκό στα καρέ του αφού αφενός ο Μαουρίσιο και αφετέρου ο Βιγιαφάνες κέρδισαν κατά κράτος το χώρο του κέντρου, ενώ ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε λύσεις στο μαρκάρισμα του Χατζηγιοβάννη που και μπάλα κράτησε και κρατούσε σε εγρήγορση την άμυνα του Δικεφάλου. 

Η αλλαγή του Ουάρντα θέλει μια εξήγηση αφού για παράδειγμα θα μπορούσε να είχε βγει ο μέτριος Σβαμπ και ο επίσης μέτριος Ελ Καντουρί τη στιγμή μάλιστα που ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ. Η ουσία είναι πως ο Δικέφαλος του Βορρά πλέον νιώθει την ανάσα του Παναθηναϊκού και γνωρίζει πως θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο στην Ευρώπη μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. 

Για μια ακόμη φορά έδειξε παθογένειες στην άμυνα (τα πρόσωπα απλά αλλάζουν που κάνουν τις γκάφες) ενώ έχει χάσει και τον χαρακτήρα του... φονιά αφού όταν μπροστά κάνεις φάσεις σε ένα ντέρμπι και τις σπαταλάς παίζεις με τη φωτιά και χθες ο ΠΑΟΚ κάηκε. Η επόμενη μέρα είναι εσωστρέφεια, προβληματισμός και απορία. Απορία που έχει να κάνει με το πώς ο ΠΑΟΚ σε σύντομο χρονικό διάστημα (ότι δηλαδή δεν κατάφερε να πετύχει εδώ και μήνες) θα σταματήσει να είναι αφελής, γκαφατζής και αυτοκαταστροφικός. 

Πολύ περισσότερο τώρα που και στις δέκα αγωνιστικές που έρχονται στα πλέι οφ αυτός ο ΠΑΟΚ σε κανένα ματς δεν είναι φαβορί. Σε κανένα και αυτό το απέδειξε ο ίδιος έχοντας κερδίσει μόνο ένα ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Αυτό τα λέει όλα!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.