Καστοριά: Ελεύθερη από την καραντίνα η Μεσοποταμία

Metrosport Team24 Απριλίου 2020

Την ζωή τους μπορούν να απολαμβάνουν από σήμερα (24/4), μετά από 24 ημέρες καραντίνας, οι κάτοικοι της Μεσοποταμίας Καστοριάς. Οι πολίτες, εφαρμόζοντας τα μέτρα μετακίνησης, είχαν την δυνατότητα να επισκεφθούν κάποια από τα καταστήματα που άνοιξαν και υπηρεσίες για να ψωνίσουν και να διευθετήσουν υποθέσεις τους.

«Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για την περιοχή μας, μετά απ΄όσα βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, και συνέχισε: «Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας» σημείωσε και κάλεσε τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά, όπως και έκαναν το προηγούμενο διάστημα, «το στοιχείο της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης».

Ο κτηνοτρόφος Κυριάκος Κοτανίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι να καλύψει λογαριασμούς οφειλές και υποχρεώσεις σε άλλους επαγγελματίες και προμηθευτές που πήγαν πίσω». Διαθέτει μια σύγχρονη μονάδα με 300 πρόβατα και σημείωσε ότι με την άρση της καραντίνας θα μπορεί να κάνει καλύτερα τις καθημερινές του εργασίες και να περιποιηθεί τα ζώα της φάρμας του.

Ο Δημήτρης Ματσκαλίδης, κτηνοτρόφος, δηλώνει ότι δεν ένοιωσε σε έντονο βαθμό την πίεση της καραντίνας, καθότι ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του δύο φορές την ημέρα ημέρα μπορούσαν να βγαίνουν από το σπίτι και να βρίσκονται στη μονάδα τους. «Η καραντίνα ήταν σκληρή για τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας που δεν μπορούσαν να ξεμυτίσουν από την πόρτα», είπε και σημείωσε ότι η πρώτη εικόνα που αντίκρισε το πρωί, βγαίνοντας από το σπίτι για την φάρμα του, ήταν τα παιδιά στις αυλές των σπιτιών να παίζουν απολαμβάνοντας τον πρωινό ήλιο. «Ήταν κάτι που μας έλειψε τις τελευταίες 25 ημέρες» κατέληξε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.