Καστίγιο: «Ο Γκαρσία θα ήταν μεγαλύτερο είδωλο στον Ολυμπιακό - Φοβόμουν τον ΠΑΟΚ γι' αυτόν»

Metrosport Team16 Ιουνίου 2021

Τα συναισθήματά του για τον Πάμπλο Γκαρσία εκμυστηρεύτηκε σε συνέντευξή του στο Sport24.gr ο Νέρι Καστίγιο.


Η κουβέντα έγινε λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου στους Φούρνους Ικαρίας, όπου μένει ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, και μοιραία πήγε στον συμπατριώτη του, τότε προπονητή του ΠΑΟΚ...


«Ο Πάμπλο πάντα μου άρεσε σαν παίκτης, τον ήθελα στον Ολυμπιακό. Ο Γκαρσία άμα είχε έρθει στον Ολυμπιακό, θα ήταν μεγαλύτερο είδωλο, γιατί έχει περισσότερο κόσμο. Ήταν ένας παίκτης που τα έδινε όλα. Φαντάσου, έγινε είδωλο στον ΠΑΟΚ, χωρίς να πάρει πρωτάθλημα, τίποτα. Τι θα γινόταν στον Ολυμπιακό; Θα έπαιρνε πρωταθλήματα, όλα.


Πόσες κόκκινες πήρε στον ΠΑΟΚ επειδή αναγκαζόταν να κάνει φάουλ ή επειδή είχε νεύρα; Άμα κερδίζεις, δεν τα κάνεις αυτά. Άμα είσαι 4-0, δεν τα κάνεις αυτά, τι νεύρα να έχεις; Δεν χρειάζεται να παίζεις τόσο δυνατά. Το ξέρει κι ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να το πει.


Απόψε αν φοβάμαι τον ΠΑΟΚ, είναι γι’αυτόν. Τρελός είναι, ε; Το είπα σε έναν φίλο, έχουμε ένα ΠΑΟΚτσή εδώ. Του λέω μόνο αυτόν φοβάμαι, γιατί ξέρω πως θα εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ με αυτόν προπονητή».


Ο ΠΑΟΚ κερδίζει πέναλτι και προηγείται...


«Πέναλτι είναι. Τον βρίσκει, βλέπεις; Στο είπα πέναλτι, εσύ άργησες να το δεις. Αν το έβαζε πρώτος ο Ολυμπιακός, θα ήταν μετά 3-0 εύκολα. Αλλά άμα το τρως πρώτος, τώρα είναι δύσκολα, τελικός είναι.


Εμένα δεν μ’άρεσε στο πρωτάθλημα που δεν έπαιξαν δυνατά, νίκησαν 1-0. Πρέπει να παίζεις και να τους τελειώνεις, σε κάθε ματς. Πήρε ψυχολογία ο ΠΑΟΚ για τον τελικό.


Τώρα που ο ΠΑΟΚ έχει κλειστεί, δεν έχουμε έναν παίκτη να κάνει έτσι, να μπει. Ο Φορτούνης δεν μπορεί, δεν το έχει. Τώρα μόνο από φάουλ, κόρνερ, γκολ, ΓΚΟΛ, τι σου είπα, τι σου είπα; Μόνο από στημένη φάση.


Δεν έχεις ένα παίκτη να περάσει δυο παίκτες, να μείνει ένας μόνος του. Άμα πάνε πάσα-πάσα, δεν γίνεται. Μετά μόνο από στημένη φάση κι έτσι έγινε το 1-1.


Όπως είναι τώρα το παιχνίδι, δεν πάει παράταση. Ή το βάζει ο Ολυμπιακός ή το τρώει».


Ο Ολυμπιακός δεν το βάζει και μπαίνει ο Κρμέντσικ, που χάνει την πρώτη και τη δεύτερη ευκαιρία, αλλά στην τρίτη σκοράρει και δίνει το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ.


«Βλέπεις τον Σεμέδο, που βγαίνει και ανοίγει την τρύπα; Όταν βγαίνεις εκεί, πρέπει να καθαρίζεις τη φάση. Μη μου λες για τον Χολέμπας, ο Σεμέδο φταίει.


Ξέρω πολλή μπάλα, Θέμη. Πολλή μπάλα, αγόρι μου. Σου είπα, το παιχνίδι δεν τελειώνει έτσι. Ποιος έκανε το λάθος; Ο Σεμέδο πάλι. Δεν σου είπα ότι κάνει πολλά λάθη φέτος; Τα ίδια κι απόψε.


Κοίτα τι στέλνω σε έναν φίλο του. 'Στα έχω πει, σε σημαντικό παιχνίδι θα κάνει λάθος και θα το φάμε, πόσο καιρό στο λέω'.


Το κατάφερες κι αυτό, ε; Αήττητος ήμουν σ’αυτήν την καφετέρια.


Τι σου είπα σήμερα, ποιον φοβάμαι; Έχει ομάδα ο ΠΑΟΚ; Ο Γκαρσία ήταν, αυτός το έκανε. Δεν έχει ομάδα να νικήσει τον Ολυμπιακό. Φοβάμαι τον Γκαρσία, γιατί είναι Ουρουγουανός, ξέρω πως θα μιλήσει. Για το ένα ματς, όχι για πρωτάθλημα, αυτό είναι άλλο.


Ο Φορτούνης τι έκανε; Τι μου λες είναι ο πιο δημιουργικός παίκτης του πρωταθλήματος, σήμερα τι έκανε. ΟΚ, έκανε μια σέντρα και ένα κόρνερ, τι άλλο; Να σου ανοίξει την άμυνα, να περάσει 2-3 παίκτες, τίποτα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.