Κάσερες: «Είμαι ο νούμερο 1 οπαδός του Αρη στη Χιλή, ο Αναστόπουλος πανηγύρισε σαν μικρό παιδί»

Πέτρος Χαριζακλής14 Απριλίου 2021

Μερικοί ποδοσφαιριστές αν και αγωνίζονται για μικρό χρονικό διάστημα σε κάποιες ποδοσφαιρικές ομάδες, δένονται με αυτές. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο επιτάσσει αρκετές αλλαγές ομάδων κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής καριέρας. Ο Μάριο Κάσερες ανήκει και στις δύο κατηγορίες. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Αρη μίλησε από το Σαντιάγο της Χιλής στο Metrosport.gr, μετά από μια προπόνηση με την ομάδα του (σ.σ. Ροδελίντο Ρομάν), στην οποία ο ίδιος είναι βοηθός προπονητή και ιδιοκτήτης είναι ο Αρτούρο Βιδάλ.

Γεννημένος στις 17 Μαρτίου του 1981 στο Σαντιάγο της Χιλής, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας, Κόλο Κόλο. Μόλις στα 20 του χρόνια πέρασε στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, μετακομίζοντας στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Δεν κατάφερε να καθιερωθεί και επέστρεψε πίσω στη χώρα του. Το καλοκαίρι του 2005 επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό του Αρη και έμεινε στη Θεσσαλονίκη μόνο για ένα έτος. Έπαιξε σε 21 παιχνίδια πρωταθλήματος και πέτυχε 3 γκολ, σε δύο παιχνίδια του Κυπέλλου UEFA κόντρα στη Ρόμα και σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Πανθρακικό, όταν και σκόραρε ένα γκολ.

Ο Κάσερες από το σπίτι του στο Σαντιάγο μίλησε για τις αναμνήσεις του από τους «κιτρινόμαυρους», τον Αναστόπουλο που τον βοήθησε να γίνει καλύτερος, το γκολ του με την Κέρκυρα στο τελευταίο παιχνίδι της Β Εθνικής, ενώ δήλωσε έτοιμος να αναλάβει ως τεχνικός την ομάδα κάποια στιγμή και άφησε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης.


-Γεια σου Μάριο. Πως είσαι; Θα ήθελα να μου πεις με τι ασχολείσαι αυτόν τον καιρό στη Χιλή.

«Είμαι βοηθός προπονητή στη Ροδελίντο Ρομάν, είμαστε στη 3η κατηγορία αυτή τη στιγμή. Μακάρι να γίνω προπονητής σύντομα στον Αρη, θα ήταν φανταστικό. Ιδιοκτήτης της ομάδας είναι ο Αρτούρο Βιδάλ. Ημασταν συμπαίκτες, παίζαμε μαζί στην Κόλο Κόλο, είμαστε φίλοι. Ερχεται μια φορά τον χρόνο στην ομάδα όταν έρχεται για διακοπές ή όταν έρχεται στην Εθνική Χιλής».



-Πριν από περίπου τρεις μήνες έκανες μια ανάρτηση με φωτογραφία από το 2007 με τα παιδιά σου στο «Κλ.Βικελίδης» και έγραψες αναμνήσεις. Τι αναμνήσεις έχεις από τον Αρη;

«Εχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα, ήταν μια όμορφη στιγμή της καριέρας μου. Εχω πολλή αγάπη για την ομάδα, προσπαθώ να βλέπω παιχνίδια με τον Αρη, έχω επαφή με τους οπαδούς, πολλούς φίλους και στην ομάδα και στη Θεσσαλονίκη, έχω επαφές με τον Super 3. Θα προσπαθήσω να έρθω στη Θεσσαλονίκη να δω ένα παιχνίδι, έχω 15 χρόνια να έρθω. Αλλά είναι να σαν ήρθα χθες. Προσπάθησα να έρθω στη Θεσσαλονίκη να δω τον Αρη όταν έπαιζα στη Σεν Γκάλεν».


-Εμεινες μόνο μία χρονιά αλλά φαίνεται πως δεν ξεχνάς την ομάδα. Τι σήμαινε για σένα η χρονιά που αγωνίστηκες στον Αρη;

«Παρόλο που έπαιξα ένα χρόνο, η αγάπη μου είναι μεγάλη για την ομάδα. Οι οπαδοί μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά, είμαι οπαδός του Αρη, νούμερο ένα οπαδός του Αρη στη Χιλή. Πάντα κοιτάω τι κάνει ο Αρης. Θα ήθελα να γυρίσω κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη και να γίνω προπονητής στον Αρη».

-Ποιος σε έφερε στην ομάδα;

«Ο Γιάννης Κόντης με έφερε στην ομάδα μαζί με τον Αλεχάντρο Ισις, πρώην παίκτη του ΟΦΗ. Ο Ισις ήταν φίλος του Μιχαλήτσου και μίλησε και με έφερε με τον Κόντη στην ομάδα».

«Είπα εύκολα το ναι στον Αρη, μετά την άνοδο φορούσαν τη φανέλα μου στη Θεσσαλονίκη»


-Πόσο δύσκολο ήταν να πεις το ναι τότε από τη στιγμή που έπαιζε ο Αρης στη Β Εθνική; Ηξερες κάτι για τον Αρη πριν έρθεις στην Ελλάδα;

«Δεν ήταν δύσκολο, ήξερα ότι είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, ήξερα ότι έπαιζε στη 2η κατηγορία λόγω ενός προβλήματος που προέκυψε με τους οπαδούς που μπήκαν στο γήπεδο (σ.σ. στον αγώνα με τον Ηρακλή). Για μένα η δουλειά μου ήταν να βοηθήσω την ομάδα να πάρει την άνοδο και τα καταφέραμε. Κάναμε μεγάλη ομάδα με τον Αναστόπουλο, ένας μεγάλος προπονητής και καλός άνθρωπος, έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκείνον. Με πήγε στον ΠΑΣ μετά από ένα χρόνο. Τον αγαπώ πολύ, έχω καλές αναμνήσεις από εκείνον. Όταν ήρθα ήξερα λίγα πράγματα για την ομάδα, μόνο για τους οπαδούς, για το Χαριλάου και την αντιπαλότητα ζωής ή θανάτου με τον ΠΑΟΚ, το ντέρμπι. Αυτό που μου άρεσε εμένα ήταν ο κόσμος του Αρη. Για μένα ήταν μια εύκολη απόφαση, να έρθω στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, σε μια χώρα τόσο όμορφη χώρα για να ζεις. Η πρώτη μου φορά στην Ευρώπη ήταν στη Σπόρτινγκ».

-Εχω μάθει πως όταν ήρθες να κάνει τα εργομετρικά για να υπογράψεις ήσουν ταύρος. Τώρα είσαι σε καλή κατάσταση;

«Eίναι αλήθεια αυτό, ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση, με πολλούς μυς, ήμουν πολύ δυνατός. Τώρα έχω βάλει 15 κιλά».


-Τι θυμάσαι περισσότερο από τον κόουτς Αναστόπουλο; Σου έχει μείνει κάποια ιδιαίτερη ιστορία από τότε;

«Πολλές ιστορίες, με αγαπούσε και επειδή ο ίδιος ήταν επιθετικός μου έδινε συμβουλές και με βοήθησε πολύ στον τρόπο παιχνιδιού μου και στην προσαρμογή μου στη συνέχεια στην Ελβετία. Όταν πήραμε την άνοδο, τον σηκώσαμε στους ώμους μας και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί».

-Ποιο παιχνίδι είναι αυτό που θυμάσαι περισσότερο με τη φανέλα του Αρη;

«Το πιο σημαντικό παιχνίδι μου ήταν το τελευταίο κόντρα στην Κέρκυρα, το τελευταίο ματς πριν την άνοδο, σε ένα γεμάτο γήπεδο που έβαλα το γυριστό. Μου έδωσε πολλή αγάπη ο κόσμος, θυμάμαι την επόμενη μέρα ήμουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και πολύς κόσμος ήταν με την φανέλα μου, με το νούμερο 18, και πανηγύριζε την άνοδο του Αρη».


-To γυριστό κόντρα στην Κέρκυρα στο «Κλ.Βικελίδης» ήταν το καλύτερο γκολ σου με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων»;

«Ναι, ήταν το πιο ωραίο και το πιο σημαντικό».


«Είμαι Αρειανός στην καρδιά, έχει μερίδιο της επιτυχίας ο Μάντζιος»


-Συμμετείχες στο αφιέρωμα του ΑΣ Αρης για 107ά γενέθλια του Αρη. Πως ένιωσες όταν σου πρότειναν να κάνεις ένα βιντεάκι και να ευχηθείς χρόνια πολλά;

«Ενιωσα πολύ χαρούμενος, κάθε χρόνο μου στέλνουν οι οπαδοί για να πω ευχές για τον σύλλογο. Είναι 107 χρόνια, μεγάλη ιστορία για τον Αρη και χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας».

-Είσαι Αρειανός στην καρδιά όπως έχεις πει;

«Ακριβώς όπως το λες. Είμαι Αρειανός στην καρδιά».


-Εχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που αγωνίστηκες στη Θεσσαλονίκη και τον Αρη. Παρακολουθείς την ομάδα;

«Τα πηγαίνει πολύ καλά o Aρης, προσπάθησε για τον τίτλο με τον Ολυμπιακό, είμαι χαρούμενος για την ομάδα που βρίσκεται στην 2η θέση».

-Σε κάλεσε ποτέ κανείς να επιστρέψεις στην ομάδα;

«Εγώ δεν ήθελα να φύγω τότε από την ομάδα, αλλά εκείνη τη χρονιά ήρθε στην ομάδα ο αδερφός του Ροναλντίνιο και ήθελε όλοι οι ξένοι να είναι Βραζιλιάνοι. Από τότε κανείς δεν με έχει καλέσει να επιστρέψω».

-Πως βλέπεις την πορεία της; Είναι επτά ματς μακριά από το να τερματίσει στην 2η θέση μετά από 41 χρόνια;

«Είναι πολλά τα χρόνια, είναι φανταστικό που βρίσκεται τόσο ψηλά. Στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός είναι πάντα πρωταθλητής, αλλά για τον Αρη είναι πολύ καλή η 2η θέση και είμαι χαρούμενος που θα παίξει στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά. Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω πως θα τερματίσει στην 2η θέση».

-Ησουν επιθετικός. Πως βλέπεις τους στράικερ του Αρη, Μήτρογλου και Μάνο;

«Ο Μήτρογλου είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, έμπειρος και έχει καλή κίνηση στην περιοχή. Ο Μάνος είναι καλός τεχνικά».

-Πως σου φαίνεται ο Μάντζιος;

«Είναι ένας έξυπνος προπονητής, ξέρεις πως να φτιάξει μια οργανωμένη ομάδα. Δεν είναι εύκολο να είσαι 2η θέση στην Ελλάδα, όταν έχει τόσο πολύ ανταγωνισμό. Εχει σημαντικό μερίδιο επιτυχίας ο Μάντζιος, αυτό δείχνει πως κάνει πολύ καλή δουλειά».

«Τρελοί οι οπαδοί του Αρη, θέλω να έρθω στη Θεσσαλονίκη»


-Εχεις επαφές με πρώην συμπαίκτες σου;

«Ναι, έχω φίλους, τους Νάτσο Γκαρσία, Σανχούρχο, ΝτεΚαμπς, Ντούρντεκ, Σκαρμούτσο».

-Παρακολουθείς παιχνίδια στην χώρα σου; Θα μπορούσες να γίνεις σκάουτερ της ομάδας στη Χιλή ή να στείλεις κάποιον παίκτη για να δοκιμαστεί στον Αρη;

«Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές εδώ στη Χιλή για τον Αρη. Είναι δύσκολο γιατί δεν ξέρω τον πρόεδρο, τον τεχνικό διευθυντή, δεν ξέρω κόσμο που είναι στην ομάδα αυτή τη στιγμή. Τον μοναδικό που ξέρω είναι ο Γιάννης Κόντης».

-Αν σου έλεγε ο Καρυπίδης να γίνει σκάουτερ της ομάδας, τι θα έλεγες;

«Αν με πάρει και με ρωτήσει για παίκτες, φυσικά θα προσπαθήσω να βοηθήσω τον Αρη. Στην ομάδα μου υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες, αλλά και σε άλλες ομάδες υπάρχουν καλοί Χιλιανοί παίκτες».


-Τέλος, πως ήταν οι οπαδοί του Αρη εκείνη τη χρονιά και ειδικά στα παιχνίδια με τη Ρόμα. Τι μήνυμα έχεις να τους αφήσεις;

«Ηταν πολύ χαρούμενοι, πολύ τρελοί. Το γήπεδο ήταν γεμάτο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Ρώμη ήταν πολλοί Αρειανοί στο γήπεδο. Τους αγαπώ πολύ, είμαι ένας από αυτούς, είμαι Αρειανός στην καρδιά. Τους θυμάμαι με πολλή αγάπη. Περιμένω να τελειώσουμε με την πανδημία για να έρθω στη Θεσσαλονίκη, να τους χαιρετήσω και να τους αγκαλιάσω όλους. Και πιστεύω πως οι οπαδοί είναι πολύ χαρούμενοι που η ομάδα είναι στην 2η θέση φέτος, πρέπει να είναι περήφανοι».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.