Καρυπίδης: «Δεν θα φύγω από τον Άρη αν δεν έρθει τίτλος, προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Ραφίνια»

Metrosport Team25 Δεκεμβρίου 2022

Στη μεγάλη συνέντευξη του στους Betarades ο ισχυρός άνδρας του Άρη, Θόδωρος Καρυπίδης, αναφέρθηκε και στη δήλωση που έκανε στην αρχή της χρονιάς για την κατάκτηση ενός τίτλος, εκφράζοντας το παράπονό του για κάποιους παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, ενώ αποκάλυψε ότι έγινε προσπάθεια το καλοκαίρι για να έρθει ο Ραφίνια.

«Εγώ το πίστευα στην αρχή της χρονιάς για τίτλο, κάποιοι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν. Ναι μείναμε πίσω, αλλά πιστεύω στον δεύτερο γύρο θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Φέτος η διαιτησία είναι πολύ επιθετική, αν θέλεις να κάνει ζημιά σε κάποιον δώσε του ένα πρόβλημα. Ο κόσμος βλέπει ότι ο Άρης έχει επιστρέψει. Δύο χρονιές βγήκαμε δευτεροτρίτοι. Ειδικά στο γήπεδό μας είμαστε ανταγωνιστικοί. Εγώ δεν θα φύγω από τον Άρη αν δεν έρθει τίτλος, όχι μόνο κύπελλο, αλλά και πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει μέρα χωρίς Άρη. Ο Άρης μου κλέβει πολύ χρόνο, πάντα έχεις κάτι να ασχοληθείς», τόνισε.

Για την προσπάθεια μίας μεγάλης μεταγραφής επεσήμανε: «Το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να φέρουμε τον Ραφίνια από την Παρί Σεν Ζερμέν, δεν μπορέσαμε να κοντράρουμε τους Σαουδάραβες. Ο Σάντι Μίνα πήγε στην Αλ Σαμπάμπ με 3 εκ. ευρώ, δεν μπορούσαμε να δώσουμε τέτοια ποσά. Τους παίκτες τους βλέπει ο προπονητής, το σκάουτινγκ, διαλέγουν αυτούς που θέλουν και τους βλέπω και εγώ. Επειδή εγώ πληρώνω αν κάτι δεν μου κολλάει δεν θα ήθελα να προχωρήσω και να δώσω λεφτά σε κάτι που δεν είναι σωστό. Εχουν γίνει λάθη, πήραν πολλά λεφτά και έδειξαν κακό χαρακτήρα. Υπάρχουν και καλά παιδιά. Βλέπω τι συμβαίνει με τους τεχνικούς διευθυντές και προτιμώ τους προπονητές που έχουν και αυτό τον ρόλο. Ο Πάρντιου είναι έμπειρος, ξέρει τα οικονομικά και δεν κάνει... τρέλες».

Ρωτήθηκε και για τους Ντουάρτε και Χαίροβιτς: «Να τους κάνεις... γαμπρούς. Δεν στεναχωρέθηκαν καθόλου, μας τα πήραν όλα. Κάποιοι είναι αναίσθητοι, δεν θέλω να μιλάω για τα παιδιά, ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά».

Για το γεγονός ότι δεν είχε επιτραπεί στον Σούντγκρεν να βρεθεί στην γέννηση του παιδιού του: «Εγώ ότι πρόβλημα έχεις θα είμαι μαζί σου. Οταν παίζεις με τον ΟΦΗ, που είναι σημαντικό παιχνίδι, δεν πρέπει να πάει; Να πληρώνεσαι και εσύ να σκέφτεσαι ότι πρέπει να καθίσεις, ενώ έχει, ήδη, γεννήσει η γυναίκα σου; Δεν το καταλάβαινα. Είναι δυνατόν να μην του δίναμε άδεια; Ναι, αλλά την επόμενη ημέρα να παίξεις».

Για τον Μαντσίνι: «Τον Μαντσίνι δεν τον είπαμε να μην πάει στη βάφτιση. Εκανε λάθος, το πληρώνει, δεν θέλω να είμαστε σε κόντρα, αλλά διαφυλλάτω τα συμφέροντα της ομάδας. Δύσκολο να ξαναπαίξει με τον Άρη. Δεν είναι θέμα να έρθει... γονατιστός. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι επαγγελματίας, να παίξει. Εμείς θέλαμε να τον πουλήσουμε και να φύγει.»

Για τους πολλούς ξένους που υπάρχουν στην ομάδα: «Ο ΠΑΟΚ ποιον Έλληνα πήρε; Έχει αυτούς από τις ακαδημίες. Τον Κάργα ήταν τον πάρουμε εμείς, αλλά επέλεξε να πάει στον ΠΑΟΚ. Θέλω Ελληνες, αλλά προσπαθώ να δω ποιοι μπορούν να παίξουν. Κάποιοι θα έρθουν και δεν θα ακουμπήσουν. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στον Άρη. Προτιμώ καλό ξένο που θα πιάσει με την μία. Με το πρώτο κακό αποτέλεσμα υπάρχει πίεση».

Για την χειρότερη εμπειρία του: «Οι λύπες στο ποδόσφαιρο είναι περισσότερες από τις χαρές. Στο κύπελλο με τον Λιβάγια και τον Μπουχαλάκη, ήταν εφιάλτες. Ήταν πολύ δύσκολο. Πολύ ωραίο ματς ήταν η ανατροπή με την ΑΕΚ. Με την Μόλντε ήταν δύσκολο, δεν είχα τόσο άγχος γιατί είχαμε χάσει με 3-0. Ήμουν βέβαιος ότι θα περάσουμε. Μετά την Λαμία έκανα 2,5 ώρες να έρθω. Χάσαμε δύο πέναλτι, αυτά δεν γίνονται ούτε στα έργα. Δεν μετάνιωσα που δεν έφυγε ο Μάντζιος μετά από αυτό το παιχνίδι. Εγώ στηρίζω τους προπονητές, τον Άκη τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή. Με αυτόν βγήκαμε δεύτεροι. Φταίει που δεν μπήκαν δύο πέναλτι; Υπήρχε γκρίνια, εγώ δεν ήθελα να τον διώξω».

Για το λάθος του Κουέστα στο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: «Ηθελα να τον... σκοτώσω. Στην αρχή ήμουν θυμωμένος μαζί του, αλλά μετά είδα ότι ήταν χάλια. Αφού είδα και αυτό λέω όλα μπορούν να γίνουν στο ποδόσφαιρο. Έλεγα Θεέ μου κάτι έχω κάνει, και έβγαιναν κάποιοι και έλεγαν ότι το στήσαμε. Περιμέναμε το 85' για να το στήσουμε με τον Μπουχαλάκη. Ηταν έξυπνο αυτό που έκανε. Πήγε να γίνει και με την Πορτογαλία στο Μουντιάλ».

Για το τραγούδι του Ρέμου που παίζει στα ματς της ομάδας: «Τον ύμνο τον αλλάξαμε, οι εποχές αλλάζουν και πρέπει να εξελίσσεσαι. Ο Αντώνης Ρέμος είναι μαγικός. Όποτε έρχεται ο Ρέμος στο γήπεδο δεν έχουμε χάσει ποτέ. Θα τον φέρνω πιο συχνά τώρα γιατί θα τον χρειαστούμε. Κάποιοι τον λένε γιατρό της καρδιάς. Συμφωνώ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.