Καρύδας για τους πολλούς τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ: «Μου θυμίζει την χρονιά που ήμουν στον Δικέφαλο με τον Μπόλονι»

Metrosport Team03 Νοεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο φιλοξενήθηκε ο προπονητής φυσικής κατάστασης της Γκαζιαντέπ, Νίκος Καρύδας και αναφέρθηκε στους μαζικούς τραυματισμούς στον ΠΑΟΚ τη φετινή αγωνιστική περίοδο και την παρομοίασε με τη χρονιά που ήταν στον Δικέφαλο με προπονητή τότε τον Λάζλο Μπόλονι. 

«Θυμίζει την χρονιά που ήμουν στον ΠΑΟΚ με προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι όπου είχαμε αρκετά προβλήματα εκείνη την αγωνιστική περίοδο. Εφαρμόζαμε προγράμματα σε φυσιολογικές συνθήκες και δεν πήραμε ως παράμετρο τις κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μεσημβρία. Όταν το καταλάβαμε, ήταν αργά. 

Βέβαια οι τραυματισμοί έχουν πολλές αιτίες. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό και κάνεις έντονες προπονήσεις, είναι φυσικό και επόμενο να υπάρχουν τραυματισμοί. Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από τις άλλες γιατί έχουμε το Μουντιάλ το χειμώνα και έτσι οι ομάδες προετοιμάστηκαν διαφορετικά για να βγάλουν έναν συγκεκριμένο αριθμό αγώνων μέχρι τη διακοπή. 

Για τους τραυματισμούς ρόλο παίζουν οι κλιματολογικές συνθήκες, το ρόστερ, ο τρόπος που γίνεται η προπόνηση και οι μετρήσεις. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις ιδιαιτερότητες του. Εμείς πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά το ιστορικό του κάθε παίκτη. Όταν ένας ποδοσφαιριστής κάνει χαλαρή προπόνηση δεν θα έχει τραυματισμούς, αλλά δεν θα μπορεί να βγάλει ένα 90άλεπτο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.