Καρούλιας: «Το ποδόσφαιρο μας θα βελτιωθεί όταν θα διεκδικούν τον τίτλο 3-4 ομάδες ταυτόχρονα»

Metrosport Team12 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Νίκος Καρούλιας και αναφέρθηκε στην αποτυχία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι δεν δίνονται ευκαιρίες στα ελληνόπουλα.  

«Η αποτυχία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη έχει εξήγηση. Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τους έχει διαλύσει όλους, παίζει μπάλα μόνος του, αφού δεν έχει ανταγωνισμό εκτός από τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. 

Οι άλλες ομάδες δεν μπορούν να χτυπήσουν τον Ολυμπιακό και να πάρουν τα λεφτά που παίρνει από την Ευρώπη. Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ήταν ψηλά όταν ο Παναθηναϊκός έκανε πορείες, όχι ότι οι άλλοι δεν έκαναν. Ο Ολυμπιακός ήταν χαλιά χθες αλλά κατάφερε να προκριθεί. Οι αυτοκρατορίες πέφτουν από μέσα. Το ποδόσφαιρο μας θα βελτιωθεί όταν θα διεκδικούν τον τίτλο 3-4 ομάδες ταυτόχρονα. 

 Εμείς πρέπει να αλλάξουμε ένα βασικό στο Πρωτάθλημα. Να δίνουμε έμφαση στα δικά μας παιδιά και να αρχίζουν τουλάχιστον πέντε Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα και με τον ίδιο αριθμό ποδοσφαιριστών να τελειώνεις την αναμέτρηση. Έτσι, θα μπορούμε να έχουμε και μία αξιόμαχη εθνική ομάδα. 

Οι Έλληνες παίκτες όταν φεύγουν από την χώρα μας διαπρέπουν κα προοδεύουν. Για παράδειγμα, ο Μπακασέτας που ήταν στην ΑΕΚ, πήγε στην Τουρκία, έγινε ηγέτης και κατέκτησε το Πρωτάθλημα. 

Το επίπεδο εδώ βελτιώνεται ανάλογα με τις συνθήκες. Δυστυχώς, δεν δίνεται υπομονή στους Έλληνες παίκτες για να διακριθούν ποδοσφαιρικά. Θέλει χρόνο, βοήθεια και στήριξη από τους ανθρώπους μέσα από τον σύλλογο κι όχι στην πρώτη στραβή να τον απομακρύνουμε, ενώ στους ξένους βρίσκουμε άλλοθι. 

Ένα ακόμα παράδειγμα είναι ο Παλάσιος που αν δεν ήταν ξένος και δεν είχε αυτό το συμβόλαιο, δεν θα του δινόταν τόσο χρόνος. Επίσης, ο Χατζηγιοβάνης επί Δώνη ήταν πρώτος και μετά τι έγινε; 

Υπάρχουν ταλέντα στην Ελλάδα, αλλά δεν ξέρουμε να τα διαχειριστούμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποτύχει οικτρά σ΄ αυτό το κομμάτι. Ως Έλληνες είμαστε των άκρων. Νομίζουμε ότι οι ξένοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο και να αγοράσει διαρκείας. Σ΄ αυτό το τρυπάκι είναι και οι πρόεδροι των ομάδων που θεωρούν ότι με τον ξένο ποδοσφαιριστή θα ανέβει το κασέ του συλλόγου και το δικό τους. Ωστόσο, αυτά που θα πάρεις από τον Έλληνα ποδοσφαιριστή είναι πολλά περισσότερα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.