Κάρολ ο μέγας, μόνος πίσω από τον Λεβαντόφσκι

Χρύσανθος Δοβλέτογλου02 Ιανουαρίου 2020

Συμπληρώνει το 23ο έτος της ηλικίας του στις 23 Ιανουαρίου και αναμφίβολα στον ΠΑΟΚ διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο Κάρολ Σφιντέρσκι βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Πολωνία, καθώς οι συμπατριώτες του, αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει σημειώσει και εκτιμούν πως στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσει βασικό στέλεχος της εθνικής τους ομάδας.

Το φανερώνουν και οι επιδόσεις του, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Πολωνούς επιθετικούς που έχουν κληθεί κατά περιόδους στην εθνική ομάδα και αγωνίζονται σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Κάρολ ο μέγας, είναι μόνος πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του.

Η σύγκριση των επιδόσεων στο σκοράρισμα του Σφιντέρσκι με τους υπόλοιπους Πολωνούς στράϊκερ που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα δείχνει ομολογουμένως τις ικανότητες του 21χρονου Πολωνού, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έγινε πατέρας.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι έχει κερδίσει με το σπαθί του μία θέση στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν χάρη στην εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αμπέλ Φερέιρα, καθώς έχει εξελιχθεί στον κορυφαίο γκολτζή του Δικεφάλου και, παράλληλα, στον πρώτο σκόρερ της ομάδας και δεύτερο στη φετινή Super League με την συμπλήρωση 16 αγωνιστικών. 

Με το γκολ που σημείωσε στο πρόσφατο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο στην Τούμπα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, έφτασε τα οκτώ στο Πρωτάθλημα (πέτυχε ένα ακόμη στο Europa League), ενώ έχουμε ήδη διανύσει το 1/2 της κανονικής περιόδου και θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ. Εκεί που όπως είναι γνωστό θα γίνουν άλλοι δέκα αγώνες.

Η Metrosport έψαξε και βρήκε τις επιδόσεις των υπόλοιπων Πολωνών στράϊκερ που καλούνται στην εθνική ομάδα, με αφορμή την κουβέντα που έχει φουντώσει στην Πολωνία για το αν πρέπει ή όχι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ να κερδίσει μία θέση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε, ήδη, να έχει γράψει τις πρώτες διεθνείς συμμετοχές του με την ανδρική ομάδα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι έχουν δίκιο.

Ο Σφιντέρσκι έχει τις καλύτερες επιδόσεις στο σκοράρισμα απ' όλους τους διεθνείς Πολωνούς εκτός από τον σούπερ σταρ της Μπάγερν, τον Λεβαντόφσκι. Ο "κανονιέρης" της Μπάγερν Μονάχου μετράει 19 τέρματα σε 17 παρουσίες στην Μπουντεσλίγκα και είναι στην πρώτη θέση της σχετικής "λίστας".

Πρόκειται ομολογουμένως για μία εντυπωσιακή επίδοση που δείχνει αν μη τι άλλο και την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άσος των Βαυαρών. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κάρολ Σφιντέρσκι, ξεπερνώντας, συγκεκριμένα, τους Πιάτεκ (Μίλαν), Κάντζιορ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Γκροσίκι (Χαλ), Κοβνάτσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Ζιελίνσκι (Νάπολι), Μίλικ (Νάπολι).

Αναλυτικά οι επιδόσεις τους στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν:

1. Λέβαντόφσκι (Μπάγερν): 19 γκολ σε 17 παρουσίες

2. Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ): 8 γκολ σε 15 παρουσίες

3. Μίλικ (Νάπολι): 6 γκολ σε 8 παρουσίες

4. Γκροσίκι (Χαλ): 6 γκολ σε 25 παρουσίες

5. Κάντζιορ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ): 5 γκολ σε 15 παρουσίες

6. Πιάτεκ (Μίλαν): 4 γκολ σε 17 παρουσίες

7. Ζιελίνσκι (Νάπολι): 1 γκολ σε 17 παρουσίες

8. Κοβνάτσκι (Φορτούνα Ντίσελντορφ): 0 γκολ σε 15 παρουσίες

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.