Κάρλος Φλόρες: 22 χρόνια μετά η Ρομίνα «ζωντανεύει» τη μνήμη του

Γιώργος Στράντζαλης06 Φεβρουαρίου 2020

Στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα της, Κάρλος Φλόρες, βρίσκεται από εχθές η κόρη του, Ρομίνα, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο «Metropolis 95,5». Tαξίδεψε από το Περού προκειμένου να θυμηθεί τα χρόνια που έζησε στον Αρη ο «Κουκίν», τότε που η ίδια ήταν εννέα χρονών. Σήμερα, 22 χρόνια μετά, αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι συνδυάζοντάς το με την εμπειρία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αυτόν ανάμεσα στον Αρη και τον Ατρόμητο στις 19:00 για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, στις 17 Φεβρουαρίου, ο Κάρλος Φλόρες απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών από καρδιακή προσβολή και η είδηση του θανάτου του είχε προκαλέσει θλίψη στο Περού, καθώς ήταν το ποδοσφαιρικό είδωλο των οπαδών της ομάδας της Sport Boys, οι οποίοι μάλιστα την ημέρα της κηδεία του μετέφεραν την σωρό του από το σπίτι στο γήπεδο, όπου και τίμησαν την μνήμη του.

Λίγες ημέρες μετά μάλιστα σχεδίασαν ένα γκράφιτι – προσωπογραφία του «Κουκίν», σ’ έναν από τους πιο διάσημους δρόμους της πόλης, στην «Caras de Atahualpa», ως ένδειξη λατρείας για τον Φλόρες. Τον συγκεκριμένο δρόμο κοσμούν κι άλλες προσωπογραφίες διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας.

Στον Αρη ο Φλόρες αγωνίστηκε μόλις μια σεζόν (1998-1999), ωστόσο πολύ γρήγορα μπήκε στις καρδιές των οπαδών του Αρη, οι οποίοι μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα (4-1) έκαναν και σύνθημα το όνομά του. Ηταν εκ των πρωταγωνιστών εκείνη της βραδιάς του Αυγούστου, στην οποία ο Άγγελος Χαριστέας συστηνόταν σε ηλικία 18 ετών στο φίλαθλο κοινό της χώρας με την πολύτιμη συνεισφορά του Περουβιανού στο παιχνίδι της ομάδας (σσ δύο ασίστ, ένα γκολ!). Σήμερα το απόγευμα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο νυν ποδοσφαιρικός διευθυντής του Αρη θα έχει την δυνατότητα να μιλήσει με την κόρη τού τότε συμπαίκτη του και μαζί να… θυμηθούν τον μεγάλο «Κουκίν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.