Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ: «Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ στο NBA και έχω βάλει ένα τρίποντο»

Metrosport Team23 Ιουνίου 2022

Το μπάσκετ στις μέρες μας έχει αλλάξει άρδην από τα παλαιότερα χρόνια, με το τρίποντο να παίζει μείζον ρόλο στις ομάδες. Ο θρύλος του ΝΒΑ, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, βρέθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον, "Tonight Show", και μίλησε για το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ στον NBA, έχοντας ευστοχήσει μόλις σε ένα τρίποντο.

«Υπήρχαν καλοί σουτέρ τριών πόντων. Έτσι νομίζαμε τότε. Πιο παλιά μπορεί να έπαιρνες 10 τρίποντα σε ένα ματς. Τώρα μπορεί να πάρεις τόσα ή 20 σε μία περίοδο. Μοιάζει να είναι διαγωνισμός τριπόντων. Ο κόσμος το απολαμβάνει», δήλωσε αρχικά ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

«Είμαι ο κορυφαίος σκόρερ του ΝΒΑ και έβαλα μόνο ένα τρίποντο. Ο προπονητής μου έλεγε "θα σουτάρεις από εκεί, αλλιώς μπορείς να έρθεις να κάτσεις εδώ δίπλα μαζί μου". Έβαλα μόνο ένα τρίποντο, το 1986 και μάλιστα τυχαία. Πήρα ένα ριμπάουντ και ήμουν μόνος μου στην γωνία. Δεν ήθελαν να με μαρκάρουν και το πήρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο θρύλος της κορυφαίας λίγκα του κόσμου.

Ενώ στο τέλος αστειεύτηκε ότι χρειάζεται λιγότερα από 3.000 τρίποντα για να πλησιάσει τον Στέφ Κάρι: «Έχω ακόμα πάνω από 2999 για να πιάσω τον Κάρι».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.