Καρδιά, πάθος και «κόλπο» Γκαρσία με «Πάσχα»- Αντρέ

Γιώργος Καστάνης07 Μαρτίου 2021

Δεν αποτελεί δική μας διαπίστωση, ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα για να κερδίσει ντέρμπι. Το έχουμε ακούσει από πολλούς ποδοσφαιριστές, πρώην ή νύν, σε συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν, καθώς συμμετείχαν σε μεγάλα παιχνίδια και κλήθηκαν να μεταφέρουν τις απόψεις τους.

Τα ντέρμπι κερδίζονται με την καρδιά και το πάθος. Ναι, παίζει ρόλο η ποιότητα των παικτών, η τακτική που θα ακολουθήσει μία ομάδα, η αποτελεσματική αμυντική λειτουργία, ποιος θα σκοράρει, πως θα αξιοποιηθούν οι φάσεις για να γίνουν γκολ. Όλα αυτά μετράνε. Κυρίως όμως μετράει η καρδιά. Και ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει στο παρελθόν, ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκεται, πως όταν παίζει με πάθος, καρδιά και εξυπνάδα, κερδίζει. Αυτό μπορεί και θα κάνει απόψε στην Τούμπα.

Δείτε τι έκανε στη χθεσινή προπόνηση ο Πάμπλο Γκαρσία. Εβαλε τον Πασχαλάκη να περάσει μέσα από το «τούνελ» των συμπαικτών του και τον κρατούσε για να μην… ξεφύγει. «Εφαγε» της… χρονιάς του ο Πασχαλάκης, με πολύ μεγάλη δόση καζούρας, για να εκτονωθεί και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Ηθελε να «φτιάξει» ο Γκαρσία με αυτό τον τρόπο τον Πασχαλάκη για το αποψινό παιχνίδι. Εβαλε και τον Βιεϊρίνια να «περάσει» από το τούνελ. Λογικό: Ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2022, θα είναι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Άρη, έπρεπε να τον «προετοιμάσει» ανάλογα.

Το ομαδικό πνεύμα είναι αυτό που θα κυριαρχήσει στο αποψινό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Η θέληση για την νίκη. Το πείσμα των παικτών για την απώλεια των τριών βαθμών στον πρώτο γύρο, με το κάλπικο πέναλτι. Η προτροπή του προπονητή, που γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε ένα, τι σημαίνει ΠΑΟΚ και πως, τώρα που αρχίζει ένα σερί αγώνων με δύσκολους αντιπάλους, ο Δικέφαλος πρέπει να αναδειχθεί νικητής. Το πρώτο σημαντικό ματς, μέχρι να έρθει το επόμενο, είναι το αποψινό. Η νίκη ξεκάθαρα προέχει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.