Καραβέλης: «Ο ΠΑΟΚ απογειώθηκε στις Ακαδημίες»

Metrosport Team07 Οκτωβρίου 2020

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο υπεύθυνος ξενώνων του ΠΑΟΚ, Γρηγόρης Καραβέλης, παρατήρησε την αλλαγή επιπέδου στις Ακαδημίες τα τελευταία χρόνια και αναφέρθηκε στην άρτια λειτουργία των ξενώνων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί ο κορωνοϊός:

«Στη νέα σεζόν μπήκαμε σε νέα εποχή. Δουλεύουμε με τα πρωτόκολλα που γνωρίζετε. Έχουμε 2-3 πρωτόκολλα όσον αφορά στον ξενώνα μας. Ξενοδοχείων, ομάδων, γυμναστηρίων. Όλο το καλοκαίρι δουλεύαμε, λειτουργούμε σ’ αυτή την κατεύθυνση και βάλαμε μεγάλο στοίχημα να μην μπει ο ιός μέσα στον ξενώνα».

Για τον αριθμό των παιδιών που φιλοξενεί:

«Γύρω στα 33 φέτος λόγω του ιού. Κάποτε είχαν φτάσει 59. Στην ιδιαίτερη φάση αυτή είπαμε κάθε δωμάτιο να έχει μόνο ένα παιδί και «κόψαμε» γύρω στα 8-10 άτομα. Για λόγους ασφαλείας, να αισθάνονται έτσι τα παιδιά και οι γονείς. Σα να είναι σπίτι τους από κάθε πλευρά να νιώθουν σιγουριά».

Για το κτήριο και τις προδιαγραφές του:

«Είναι 7 όροφοι. Είναι η παλιά Εύξεινος Λέσχη όταν οι φτωχοί πόντιοι φοιτητές έμειναν εκεί. Έχει τις προδιαγραφές το κτήριο. Έχει κουζίνα, εστιατόριο, 4 ορόφους που μένουν τα παιδιά, στον 1ο όροφο γυμναστήριο. Ήταν ότι πιο ιδανικό να κάνουμε τον ξενώνα, το σπίτι μας, τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Υπάρχει χώρος ψυχαγωγίας, μπορούν να δουν τα πάντα όσον αφορά στο ποδόσφαιρο. Όλες τις πλατφόρμες. Στα δωμάτιά τους έχουν όλες τις ανέσεις, ντουλάπα, γραφείο, κρεβάτι, ψυγείο όλα. Δεν τους λείπει τίποτα»

Για τις ηλικίες των παιδιών που φιλοξενούνται:

«Οι γεννηθέντες 2007 είναι οι μικρότεροι. Ουσιαστικά είναι από Κ14 μέχρι Κ19 και 2-3 που είναι απόφοιτοι από πέρσι, φτάνουμε στην ηλικία 17-18. Συμβαίνει πολλά χρόνια να ταξιδεύουν παιδιά από πολύ μακριά για τις προπονήσεις και δείχνει τη δίψα τους να παίξουν ποδόσφαιρο και να κάνουν το όνειρό τους. Έχουμε πολλά παραδείγματα».

Για την άποψή του όσον αφορά την εξέλιξη των ακαδημιών γενικά:

«Ο ξενώνας ήταν ένα κομμάτι της καινοτομίας του ΠΑΟΚ. Σημαντικό. Να συγκεντρώσει παίκτες αφρόκρεμα απ’ όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι καινοτομία., Αυτό και άλλα πολλά απογείωσαν τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Αν το δούμε και στατιστικά, ο Μιχαηλίδης με τον Τζόλη τον είχα εκεί, ο Κούτσιας ήταν ως το καλοκαίρι. Αυτό θέλει μακροχρόνιο προγραμματισμό και έφτασε και ωρίμασε πλέον. Από το 2007-08 που ξεκίνησαν να λειτουργούν καλά οι ακαδημίες δίνουν τώρα καλούς καρπούς. Ο ΠΑΟΚ όσον αφορά στις ακαδημίες του απογειώθηκε. Μόνο μπροστά κοιτά. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να βλέπουμε περισσότερα παιδιά στην μεγάλη ομάδα. Ήδη γίνεται και βλέπουμε πολλά παιδιά να παίζουν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.