Καρατζιοβαλής: «Παιδικό και ανεπίτρεπτο το λάθος του Κουέστα»

Metrosport Team05 Μαρτίου 2021

Ο Δημήτρης Καρατζιοβαλής μίλησε στο Metropolis 95.5 τόσο για το λάθος του Κουέστα, όσο και για τον αποκλεισμό του Άρη από τον Ολυμπιακό. «Όταν μία ομάδα προηγείται και μένουν δέκα λεπτά είναι φυσιολογικό να οπισθοχωρήσει, αυτό είχαν στο μυαλό. Καμιά φορά δεν το θέλουν κιόλας» είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στη φάση του γκολ των φιλοξενούμενων:

«Είναι η πρώτη φορά που θα πω ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος και κόστισε μία πολύ μεγάλη πρόκριση στην ομάδα. Δεν θα έπρεπε να συμβεί. Παρότι ο Άρης δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης μπορούσε να προκριθεί. Είναι ένα λάθος που το θεωρώ παιδικό και ανεπίτρεπτο για ένα τόσο μεγάλο ματς.

99 στους 100 τερματοφύλακες πάντα γυρνάνε το κεφάλι πίσω και βλέπουν. Παρότι ο Κουέστα δεν διανύει περίοδο φόρμας, ήταν πολύ σημαντικό το λάθος. Όλοι οι αμυντικοί, αν δείτε, κοιτούν προς την εστία του Ολυμπιακού. Σίγουρα κάποιος θα μπορούσε να κοιτάει προς την πλευρά του τερματοφύλακα. Ο Μπουχαλάκης είχε απόσταση τεράστια. Είναι κρίμα που κρίθηκε το ζευγάρι με ένα τέτοιο γκολ.

Η προσωπικότητα παίζει μεγάλο ρόλο στην επόμενη μέρα. Αν μείνεις στο λάθος δεν υπάρχει γυρισμός. Πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι εκεί. Η χρονιά αυτή, επειδή δεν ξεκίνησε καλά για τον Κουέστα, όταν γίνονται τέτοια λάθη οι συμπαίκτες του, σίγουρα, θα το έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους. Είναι πολύ δύσκολη αυτή η θέση. Θα μπορούσε ένας επιθετικός να βάλει ένα γκολ, να χάσει δέκα και να προκριθεί».

Για την επιλογή τερματοφύλακα από εδώ και πέρα: «Είναι θέμα του προπονητή, τεράστιο. Κστά πόσο μπορεί να τον στηρίξει ψυχολογικά. Αν δεν τον στηρίξει θα τον χάσει, αν τον στηρίξει και γίνει κάποιο λάθος, πάλι θα υπάρχει πρόβλημα. Λάθη κάνουν και παίκτες με μεγάλη εμπειρία, αλλά στην Ελλάδα κρίνουμε αλλιώς. Βέβαια, χθες δεν ήταν ματς πρωταθλήματος, έκρινε πρόκριση».

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι θα είναι ξεχωριστό ματς. Θα κρίνει πιθανόν την 2η θέση. Ο Άρης έχει όλα τα φόντα για να κάνει ένα καλό παιχνίδι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.