Καράτε: Στην Αμερική για τα World Games η Έλενα Χατζηλιάδου και ο Διονύσης Ξένος

Metrosport Team08 Ιουλίου 2022

Η Παγκόσμια ομοσπονδία καράτε προσκάλεσε την Ελενα Χατζηλιάδου και τον Διονύση Ξένο στο κορυφαίο event του αθλήματος τους, τα World Games.

Με δυο Έλληνες Καρατέκα ξεκινάει η αγωνιστική αυλαία των World Games στο Μπέρμινχαμ στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή 08/07 αγωνίζεται ο Διονύσης Ξένος στην κατηγορία -67κιλών και το Σάββατο 09/07 η Έλενα Χατζηλιάδου στα +68 κιλά, και οι δυο στις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Στα World Games συμμετέχουν μόνο οι καλύτεροι 8 του κόσμου στο άθλημα του καράτε και διεξάγονται κάθε 4 χρόνια. Κριτήρια επιλογής είναι συνήθως το βάθρο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Κατερίνη έλαβε πρόσκληση σε αυτό το σπουδαίο event για το καράτε από την παγκόσμια ομοσπονδία και αποφάσισε να την δεχτεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς έχει ξεπεράσει το οξύ στάδιο του τραυματισμού που την ταλαιπωρεί εδώ και καιρό.

«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και τόσο ξαφνικά. Τους δυο προηγούμενους μήνες είχα αποφασίσει να μην αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τους Μεσογειακούς αγώνες, διότι ταλαιπωρήθηκα από μια υποτροπή τραυματισμού στο γόνατο μου. Τον τελευταίο μήνα έκανα καθημερινά αποκατάσταση και λίγες μέρες πριν μου ανακοινώθηκε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία με επέλεξε να συμμετέχω στα World Games. Αν και δεν μου έφτασε ο χρόνος να προετοιμαστώ κατάλληλα αποφάσισα να συμμετέχω γιατί είναι ύψιστη τιμή να βρίσκομαι στις καλύτερες 8 του κόσμου. Το βλέπω και σαν δώρο από το Θεό γιατί ίσως θα είναι η τελευταία μου αγωνιστική παρουσία ως αθλήτρια σε τέτοιες διοργανώσεις και μας δίνετε έτσι η ευκαιρία μαζί με τον πατέρα και προπονητή μου να κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε, στην κορυφή του κόσμου».

Ο πατέρας της Έλενας είναι δάσκαλος του Πιερικού συλλόγου μαχητικών αθλημάτων στην Κατερίνη και την προπονεί από τότε που ήταν μικρό παιδί. Ο Μάξιμος Χατζηλιάδης μαζί με την Έλενα τα τελευταία 13 χρόνια έχουν φέρει για την χώρα μας και το ελληνικό καράτε 3 παγκόσμια μετάλλια, 5 ευρωπαϊκά και πολλές ακόμα επιτυχίες σε παγκόσμια κύπελλα και λοιπές διοργανώσεις.

«Εκεί που πίστευα ότι δεν θα μου δινόταν ξανά η ευκαιρία να συνοδεύσω την κόρη μου σε τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις, τώρα μπορώ τουλάχιστον να χαιρετήσω τον κόσμο του καράτε , γνωστούς και φίλους και να απολαύσω το ταξίδι με την κόρη μου, ευελπιστώντας να καταφέρουμε άλλο ένα παγκόσμιο μετάλλιο, παρά τις συνέπειες του τραυματισμού. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μάθαμε ότι μπορούμε να αγωνιστούμε. Έτσι, κλείσαμε εισιτήρια για Κροατία πριν ταξιδέψουμε για Αμερική για να δώσω εξετάσεις για το δίπλωμα προπονητού της WKF. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και ήμαστε σήμερα εδώ για το Φινάλε μας»

O Ευρωπαϊκός πρωταθλητής των -67 κιλών , Διονύσης Ξένος είναι αθλητής του συλλόγου Οδυσσέα και βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους 8 της κατηγορίας του. Tους τελευταίους μήνες, έχει φέρει ένα ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο, χρυσό σε παγκόσμιο κύπελλο, χρυσό σε βαλκανικό και πριν λίγες μέρες χρυσό στους Μεσογειακούς αγώνες.

«Είναι ευλογία και άκρως τιμητικό να αναγνωρίζεσαι ως ένας από τους καλύτερους αθλητές στον κόσμο και να έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις αυτόν το σπουδαίο τίτλο. Επειδή όμως ποτέ δεν μου αρέσει να εφησυχάζομαι και να αρκούμε σε ότι ήδη έχω το μυαλό μου ήδη ταξιδεύει στο βάθρο και οραματίζομαι την κορυφή».

Τον Διονύση κατάφερε να συνοδεύσει υπό τις ίδιες συνθήκες και η μητέρα του Μαρίζα Σουμπασάκη, η οποία είναι προπονήτρια του συλλόγου Οδυσσέα καθώς και εθνική προπονήτρια στα Κάτα.

«Ο Διονύσης βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και ταυτόχρονα σε άψογη αγωνιστική φόρμα! Θεωρώ πως η πρόσκληση για αυτό το μεγάλο γεγονός ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή.. Ο συντελεστής δυσκολίας είναι τεράστιος, όμως όλα είναι εφικτά».




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.