Καράτε: Η Σταυρούλα Ωραιοπούλου στο Πανευρωπαϊκό στη Φινλανδία

Metrosport Team16 Αυγούστου 2021

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε που θα γίνει στην Φινλανδία το τριήμερο 20-22 Αυγούστου η Σταυρούλα Ωραιοπούλου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα under 21 –68 κ., κάτι που της έδωσε το εισιτήριο για τη διοργάνωση.

Μερικά στοιχεία για τη Σταυρούλα Ωραιοπούλου:

Γεννήθηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη.

Το 2019 μετακόμισε οικογενειακώς στη Στοκχόλμη Σουηδίας, όπου συνεχίζει τις σπουδές της στο αντίστοιχο Λύκειο. Ταυτόχρονα συνεχίζει να προπονείται στο Elite Klubb Shotokan Karate.

Το 2020 έγινε η μεταγραφή της στον Αθλητικό σύλλογο Λακκώματος Σότοκαν Καράτε. Έτσι παίρνοντας μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα under 21 –68 κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην παρθενική της εμφάνιση με τον αναφερόμενο σύλλογο και ταυτόχρονα την πρόκρισή της για συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Φινλανδία 20-22 Αυγούστου, εκπροσωπώντας τα εθνικά μας χρώματα.

Βαδίζοντας στα χνάρια του θείου της Κώστα Παπαδόπουλου και τωρινού προπονητή της, πρώην Παγκόσμιου και Πανευρωπαϊκού πρωταθλητή, αλλά και του πατέρα της Χαράλαμπου Ωραιόπουλου πρώην διεθνή πρωταθλητή και Ευρώπης (1983), θέλει να πετύχει ανάλογες διακρίσεις.

Εξ άλλου με τον Μακεδανό Θεσσαλονίκης πέτυχε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις με τις παρακάτω κατακτήσεις μεταλλίων:

-Χρυσό μετάλλιο κούμιτε νεανίδων +59 κ. (Βερολίνο 2019).

-Χρυσό μετάλλιο ομαδικό κούμιτε νεανίδων -59 κ. (Βελιγράδι 2018).

-Χρυσό μετάλλιο ομαδικό κούμιτε νεανίδων -59 κ. (Βουδαπέστη 2018).

-Ασημένιο μετάλλιο κούμιτε νεανίδων -59 κ. (Βελιγράδι 2018).

-Χάλκινο μετάλλιο κούμιτε κορασίδων +54 κ. (Βουδαπέστη 2017).

-Χάλκινο μετάλλιο κούμιτε κορασίδων +54 κ. (Βουδαπέστη 2016).

-Χρυσό μετάλλιο Πανελλήνιο πρωτάθλημα under 21 κούμιτε –68 κ. (Αθήνα 2021)

Χάλκινο μετάλλιο κούμιτε νεανίδων +54 κ. (Λαμία 2018).

Χάλκινο μετάλλιο Πανελλήνιο κούμιτε νεανίδων +54 κ. (Αθήνα 2017).

Σημαντικές διακρίσεις πέτυχε και στα πρωταθλήματα της Ένωσης Καράτε Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με κατακτήσεις μεταλλίων σε αγώνες κούμιτε και κάτα κορασίδων, νεανίδων και νέων γυναικών με τον Μακεδανό Θεσσαλονίκης έχοντας προπονητή τον πατέρα της Χαράλαμπο Ωραιόπουλο...!

Υ.Γ. Παρακολουθώντας τις προπονήσεις της εθνικής ομάδας στην Αθήνα με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Δημήτρη Τριανταφίλη και Σπύρο Μαργαριτοπουλο -αμφοτεροι Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές αποκόμισε σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες. Έτσι ολοκληρώνοντας την εβδομάδα που ακολούθησε και ήταν το τελικό στάδιο προετοιμασίας με τον προπονητή της Κώστα Παπαδόπουλο για να συμμετάσχει με αξιώσεις στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Φινλανδίας.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική και στους αγώνες αυτούς της Σταυρούλας η Ωραιοπούλου πολύπλευρη στήριξη του Φώτη Πορτοκαλίδη της οικογένειας Αφοί Πορτοκαλίδη της πολυβραβευμένης εταιρίας διεθνώς με Χρυσό βραβείο 2016, 2017, 2018, 2021 σε προϊόντα ζύμης. Επίσης του Βασίλη Ταϊπλιάδη αντιπροσώπου στην Ελλάδα της κορυφαίας εταιρίας σε ένδυση-εξοπλισμό μαχητικών τεχνών για την ευγενική του χορηγία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.