Καραμανλής: «Το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το 2023»

Metrosport Team25 Μαΐου 2020

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε σήμερα τον σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου και αναφέρθηκε στο πλάνο που υπάρχει για την ολοκλήρωση του.

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα τηρήσει στο έπακρο την υπόσχεση της για παράδοση ολόκληρης της γραμμής μετρό τον Απρίλιο του 2023, ενώ υπέβλεψε και τα έργα που γίνονται στον σταθμό.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το πέρασμα του από τον σταθμό:

«Τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν. Η επίσκεψη αύριο του πρωθυπουργού γίνεται και για αυτό τον λόγο, για να σηματοδοτήσουμε ότι κάτι αλλάζει πλέον σε αυτήν την πόλη, το έργο θα συνεχιστεί και θα παραδοθεί ολόκληρο το 2023. Πολύ σύντομα θα δείτε ότι θα ξεκινήσουν και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τον φορέα υλοποίησης του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Όπως πρόσθεσε, οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την ανάδειξη φορέα - ο οποίος δεν διευκρινίστηκε αν θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός- που θα διαρκέσουν περίπου δυόμιση χρόνια, αποτελούν απόδειξη ότι το «μετρό αποκλείεται να λειτουργούσε όπως έλεγαν μερικοί το 2020 ή το 2021».

Ο ίδιος πριν ολοκληρώσει ανέφερε:«Τέλος στους μύθους. Θέλουμε και αρχαία και μετρό και χρησιμοποιούμε τεχνικές και λύσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο μετρό στην Αθήνα και σε άλλα πολύ σημαντικά μετρό στην Ευρώπη. Αυτός που κάνει την προσφυγή, φέρει και το βάρος της ευθύνης της προσφυγής αυτής. Εμείς θέλουμε και το ελπίζουμε οι διαδικασίες αυτές να είναι σύντομες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.