Καραλιόπουλος: «Ηγετική φυσιογνωμία ο Μάντζιος, του αξίζουν συγχαρητήρια»

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2020

Ο Μερκούρης Καραλιόπουλος μίλησε στο Metropolis 95.5 για την φετινή παρουσία του Άρη, εστιάζοντας στον Άκη Μάντζιο.

 «Ήμασταν από τους τυχερούς που τον προλάβαμε την δεκαετία του 1980. Το χέρι του Θεού όταν το βλέπεις ζωντανά, είναι κάτι άλλο... Είναι μύθος. Σε εκείνη την ηλικία μπαίνει το μικρόβιο. Όταν είχα έρθει στον Άρη είχα πει ότι είμαι φαν του Σαραβάκου. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που πέρασαν πολύ καλοί. Είχαν ρωτήσει τον Πλατινί να κάνει την σύγκριση μεταξύ Ζιντάν και Μαραντόνα, και είχε πει αυτά που κάνει ο Ζιντάν με την μπάλα τα κάνει ο Μαραντόνα με το πορτοκάλι» είπε αρχικά αναφερόμενος στον Μαραντόνα και συνέχισε σχολιάζοντας την πορεία του Άρη:  

«Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στον προπονητή. Κατά μεγάλο ποσοστό έχει δώσει ψυχολογία. Στα συστήματα ο καθένας έχει την δική του φιλοσοφία, απλά νομίζω ότι τους έχει κάνει να νιώθουν νικητές, αυτό βλέπω εγώ. Το θέμα είναι να περάσεις στον παίκτη ότι πρέπει να βοηθήσει και στην άμυνα. Η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα, παίζοντας την μπάλα κάτω, περνάει από τα χαφ και πάει μπροστά. Πρέπει να του περάσεις για ποιον λόγο πρέπει να βοηθήσει. Ακόμη και η επιλογή του τερματοφύλακα, το που θα δώσει την μπάλα παίζει ρόλο, μπορεί να βγάλει και μία αντεπίθεση. Άρα όλοι παίζουν ρόλο. Υπάρχουν χρονιές, για παράδειγμα η Γαλλία, είχε βγει πρώτη χωρίς να βάλει γκολ ο βασικός της σέντερ φορ».  

Για τον Άκη Μάντζιο σημείωσε: «Όταν πήγα εγώ στον Άρη ήταν αρχηγός, είχε ηγετική φυσιογνωμία παρότι αμυντικός. Ήταν από τους καλύτερους. Του δίνεται τώρα μία ευκαιρία σε μεγαλύτερη ομάδα. Ο Άρης, βέβαια, είναι δύσκολο καράβι, έχει μεγάλους στόχους και νομίζω ότι λείπει κάποιος τίτλος. Είναι άμεση ανάγκη. Έχει γίνει εφιάλτης. Ένας τίτλος θα ήταν ό,τι καλύτερο. Ο Άρης έχει ιστορία και είναι ευκαιρία για τον Άκη να κάνει το παραπάνω βήμα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.