Καράγκουτης: «Χρωστάμε στο μπάσκετ, κούμπωσαν οι ιδέες με Φασούλα»

Metrosport Team10 Ιουνίου 2020

Ως υποχρέωση για να μπει φρένο στη στασιμότητα των τελευταίων ετών και να υλοποιηθούν κάποιες φρέσκες ιδέες στο άθλημα αντιμετωπίζει τη συμμετοχή του στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα στις εκλογές της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Καράγκουτης, σύμφωνα με όσα είπε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ενασχόληση του με τις ακαδημίες: «Όταν ήρθα τα παιδιά ήταν 30-40 και τώρα είναι στα 120. Είναι σε αναπτυξιακό επίπεδο. Ξεκινάμε από έξι ετών και φτάνουμε μέχρι και τα εφηβικά. Η προπονητική μου καριέρα ξεκίνησε εδώ και μόνο με αυτό το κομμάτι θα συνεχίσω να ασχολούμαι. Νομίζω ότι το επαγγελματικό δεν μου ταιριάζει και δεν είναι στα πλάνα μου. Θα μείνω σε αυτό και θα ασχοληθώ και αυτό.

Κάθε χρόνο κάνουμε ένα αναπτυξιακό τουρνουά με κορίτσια και αγόρια. Το επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς και ο ανταγωνισμός αυξάνεται. Υπάρχει ταλέντο και το μόνο που απομένει είναι να δούμε πως θα το αξιοποιήσουμε».

Για την επαναφορά του στο χώρο: «Το διάλειμμα ήταν κάτι εκούσιο αλλά έχει αρχίσει να μου λείπει και για αυτό σκέφτηκα να βγω στο προσκήνιο».

Για τους παίκτες της θέσης του: «Θεωρώ ότι ήμουν εγκεφαλικός παίκτης τα όποια σωματικά μειονεκτήματα του και μπόρεσα να κάνω καριέρα σε μια θέση που αντίπαλοι ήταν κυρίως ξένοι. Με τον Μιχάλη (σ.σ.Κακιούζης) υπήρξαμε συμπαίκτες νομίζω ότι ταίριαξε το στυλ μας. Επίσης και ο Πρίντεζης ταιριάζει σε αυτό».

Για τις εκλογές της Ομοσπονδίας: «Ήταν η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να δραστηριοποιηθούμε παιδιά από όλες τις γενιές. Η πρόταση ξεκίνησε από τον Ευθύμη τον Ρεντζιά πήρε σιγά σιγά σάρκα και οστά με την προτροπή του Παναγιώτη. Υπήρξαμε συμπαίκτες και αντίπαλοι. Νομίζω ότι οι δικές του αντιλήψεις για το χώρο κούμπωσαν με τις δικές μου και πιστεύω ότι θα πάμε καλά».

Για το τι μπορούν να δώσουν: «Σίγουρα η πλούσια εμπειρία ενός αθλητή είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκτηθεί από κάποιον που δεν έχει παίξει μπάσκετ. Η καθημερινή τριβή είναι μια μεγάλη και πλούσια εμπειρία που πρέπει να τη βάλουμε στο κάδρο της ομοσπονδίας και να τη δώσουμε στα νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή κάποιοι άνθρωποι έχουν την όρεξη και φρέσκιες ιδέες για να την δώσουν».

Θεωρώ ότι μέχρι τώρα το αναπτυξιακό έχει δώσει παίκτες. Οι επιτυχίες που είχαμε ήταν πολύ μεγάλες αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει στασιμότητα. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε εμάς να το εκσυγχρονίσουμε με νέες μεθόδους και στηρίγματα για να μπορέσουμε να δούμε τους νέους αθλητές. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να το κάνουμε. Το χρωστάμε στο μπάσκετ γιατί από αυτό φτιάξαμε τη ζωή μας».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.