Καραγεωργίου: «Περίμενα ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει το Κύπελλο - Με Σαββίδη πρέπει να πρωταγωνιστεί»

Metrosport Team25 Μαΐου 2021

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στο Metropolis 95.5 με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του με την Αλ Σούλα και αναφέρθηκε και στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. «Οι προπονητές εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Το ίδιο συνέβη και εδώ. Τα αποτελέσματα ήταν καλά, βρήκε η ομάδα έναν τρόπο να κερδίζει και ήταν φυσικό επακόλουθο η ανανέωση. Εδώ οι ομάδες οικονομικά χρηματοδοτούνται από την Ομοσπονδία, αλλά οι ομάδες της πρώτης Εθνικής παίρνουν δεκαπλάσια χρήματα. 

Aυτές που θα πέσουν ερχόμενες στην Β' Εθνική θα έχουν ήδη χρήματα που θα τα χρησιμοποιήσουν και θα είναι φαβορί για να ανέβουν. Θέλουμε και εμείς να εκμεταλλευτούμε μία κατάσταση και να κάνουμε μία προσπάθεια για άνοδο» είπε αρχικά για την συνεργασία του με την Αλ Σούλα και συνέχισε: «Μένω 80-90 χλμ μακριά από την πρωτεύουσα, το Ριάντ, η πόλη λέγεται Αλ Χαρτς. Έχει δύο ομάδες. Έχουμε το αθλητικό μας κέντρο και γήπεδο, που χρησιμοποιεί και η άλλη ομάδα της πόλης. 

Aν ήταν στην Ελλάδα h Αλ Σούλα θα διεκδικούσε άνοδο. Η διαφορά με το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι εδώ στη Β' Εθνική παίζουν Σαουδάραβες. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η καλή τεχνική, αλλά δεν έχουν τακτική, έχουν ελεύθερη νοοτροπία και παίζουν γιατί έτσι τους αρέσει. Αν πιεστούν λίγο παραπάνω το εγκαταλείπουν. Όχι όλοι, υπάρχουν και άλλοι πιο υπεύθυνοι. Είναι καλό πρωτάθλημα, και για την άνοδο και για τις ομάδες που πέφτουν. Ελπίζω ότι θα πάνε καλά τα πράγματα και του χρόνου θα διεκδικήσω κάτι καλύτερο και ίσως μέσα από αυτή την διαδικασία να αναρριχηθώ στις ομάδες της Α' Εθνικής, αυτός είναι ο στόχος μου». 

Για τον Πρίγιοβιτς σημείωσε: «Ο Πρίγιοβιτς παίζει στην ίδια ομάδα με τον Ροντρίγκες. Είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν, αλλά νομίζω ότι η Αλ Χιλάλ έχει επισκιάσει τις υπόλοιπες. Έπαιξε καλύτερα απ' όλες. Είναι καλή ομάδα, φέτος επειδή ο Λουτσέσκου δεν έκανε εκείνη την πορεία, με 1-2 αποτελέσματα άλλαξαν άποψη. Πήραν έναν άλλον προπονητή, όμως, πάλι τερμάτισαν πρώτοι. Οι παράγοντες που έχω εγώ δείχνουν υπεύθυνοι και είναι σωστοί».

Για το αν ήθελε να φέρει κάποιους ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα υπογράμμισε: «Θα ήθελα να φέρω κάποια παιδιά, αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσει κάποια ομάδα Β' Εθνικής συμβόλαια αυτού του επιπέδου. Μπορώ να φέρω έναν παίκτη που να ξεχωρίζει, αλλά δεν μπορεί η ομάδα να τον πληρώσει. Στη Β' Εθνική δύσκολα μπορεί να έρθει ένας τέτοιος παίκτης». 

Για τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Είδα τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Το περίμενα ότι θα το κατακτήσει. Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα και στους τελικούς δεν κερδίζουν πάντα τα φαβορί. Συγχαρητήρια που έφεραν το τρόπαιο στη Θεσσαλονίκη. Ήταν από τα πιο δύσκολα Κύπελλα που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ. Όσο βρίσκεται η οικογένεια Σαββίδη στο τιμόνι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Δεν μπορεί να είναι και του χρόνου εκτός πρωταθλήματος».

Για την εμφάνιση του Πασχαλάκη: «Έναν παίκτη τον καθηλώνουμε ή τον προωθούμε ανάλογα με το συναίσθημα», ενώ για το 3-4-3 που ταίριαξε στον Δικέφαλο είπε: «Εγώ δεν έπαιξα έτσι. Το σύστημα εξαρτάται από τους παίκτες που έχεις, να μπορούν να το παίξουν. Στο πρώτο ημίχρονο, που το είδα ολόκληρο, ο ΠΑΟΚ ήταν σταθερός και δεν είχε προβλήματα. Ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Είναι φυσιολογικό να εξελιχθεί ένας άνθρωπος. Κάθε παιχνίδι είναι ένα μάθημα. Μετά το ματς κάνει σκέψεις με τους συνεργάτες του. Κάθε ματς θα γίνεται καλύτερος. Θα τον ήθελα πιο συγκρατημένο με τους πανηγυρισμούς, αλλά αυτό είναι το ταπεραμέντο του». 

Για τον Άρη: «Δεν είναι μία ολοκληρωμένη επιτυχία για τον σύλλογο, δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω, έχει άλλες προεκτάσεις. Οπωσδήποτε είναι μία επιτυχία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.