Καραγεωργίου: «Χτίζεται ένας νέος ΠΑΟΚ, θέλει υπομονή»

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε για τον υποβιβασμό της Ξάνθης, το μπαράζ και τη νέα προσπάθεια του ΠΑΟΚ. 
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Νίκος Καραγεωργίου, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα», αρχικά για το ντροπιαστικό μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης:
«Προσπαθήσαμε να πούμε μέσα από το Μέσο σας κάποια πράγματα. Που κρύβονται όλοι; Είναι εκτός πραγματικότητας; Αν δεν μπορούν ας αποχωρήσουν και να δώσουν τη θέση τους σε ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο».

Για το αν θα συνεχίσει στον πάγκο της Ξάνθης:

«Δεν γνωρίζω κανέναν, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Μάλλον ναι, φεύγω. Μετά το μπαράζ πήρα το αυτοκίνητό μου και έφυγα. Το ταξίδι της πορείας με τα 17χρονα παιδιά είναι ένα από τα δυσκολότερα, αλλά και το πιο ευχάριστο ταξίδι. Τα παιδιά αυτά τον προπονητή τον κοιτούν στα μάτια. Αυτό που δέχονται από τον προπονητή, το κάνουν πράξη, με τις δικές τους δυνάμεις, γιατί είναι άλλη η εμπειρία και η σωματοδομή στα 17».

Για το τι τους είπε στα αποδυτήρια μετά το ματς:

«Τους φώναξα στο κέντρο του γηπέδου γιατί τους είδα μερικούς ξαπλωμένους να κλαίνε. Δώσατε την ψυχή σας τους είπα. Μακάρι να αντιμετώπιζαν την ομάδα έτσι και οι εκάστοτε επαγγελματίες παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να σας ρίξει ευθύνες. Σηκώστε τα κεφάλια, δεν θέλω να κλαίει κανένας, είστε όλοι μάγκες. Το ίδιο είπα και στα αποδυτήρια. Έχω πάνω από 40 χρόνια στα γήπεδα, λίγες φορές έχω αισθανθεί τόσο έντονη την προσπάθεια των παιδιών, το πίστεψαν πολύ».

Για το τι είδε πίσω από την πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Μπεσίκτας:

«Δεν χρειάζεται να το πω, πολλοί το βλέπουν. Ο ΠΑΟΚ αρχίζει μια διαφορετική προσπάθεια με νέο δυναμικό, νεότερους παίκτες, με όρεξη, φιλοδοξία και όραμα. Αυτά όμως θέλουν το χρόνο τους. Αν έρθει ένα κακό αποτέλεσμα με τη Μπενφίκα δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση και να πουν οι ειδικοί ότι δεν κάνουν τα παιδιά. Θέλουν παιχνίδια, θα σηκώσουν το βάρος της ομάδας αργότερα. Τώρα θα δώσουν τη μάχη τους. Αφού αποφάσισε ο ΠΑΟΚ να πορευθεί έτσι, πρέπει να δώσουμε χρόνο στα παιδιά».

Για το αν μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα και αν χρειάζεται ενίσχυση:

«Πάει να χτιστεί από την αρχή ο ΠΑΟΚ. Μετά από μια προσπάθεια 6-7 χρόνων από την παρουσία του κ. Σαββίδη και της νέας κατάστασης πήρε το Πρωτάθλημα. Δεν θα χρειαστεί 6-7 χρόνια, αλλά ίσως λιγότερο. Αν δεν είναι ικανοποιητικά αποτελέσματα θέλει υπομονή. Έχει ικανότητες πολλές αυτή η ομάδα. Οπωσδήποτε θέλει ενίσχυση. Θέλει χαφ. Δεξί στόπερ αν παίξει με 3 στην άμυνα. Ο Ινγκανσον και ο Μιχαηλίδης είναι καλοί, αλλά μπορούν να παίξουν στην τετράδα. Εκεί θέλει γρήγορο στόπερ στην τριάδα. Τον Μιχαηλίδη πρέπει να τον στηρίξει ο ΠΑΟΚ, να πάρει χρόνο και εμπειρία να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Τερματοφύλακα; Αν είναι να έρθει ο… Νόιερ, συμφωνώ. Αλλά αν μιλάμε για ισάξιο; Να κρατήσουμε τα παιδιά που υπάρχουν ήδη. Θέλει χαφ, έναν box to box, σαν τον Μίσιτς. Ο Εσίτι δεν ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού».

Για την εικόνα του Σβάμπ και αν ο ΠΑΟΚ θέλει επιθετικό:

«Καλή εικόνα μου άφησε. Ήταν το πρώτο του ματς στο γήπεδο. Φορ; Όχι δεν θέλει ο ΠΑΟΚ, είναι καλοί παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Με τα οικονομικά δεδομένα έχει καλούς φορ. Ίσως στα πλάγια έναν πολύ ικανό για να συμπληρώσει τα παιδιά. Τον Τζόλη πρέπει να τον εμπιστευθούμε πολύ. Πριν από 6 μήνες έπαιζε στην ομάδα νέων και τώρα παίζει στην Εθνική Ελλάδας. Μην το τρελάνουμε το παιδί και το χάσουμε, μη χάσει το δρόμο του. Οι συμβουλάτορες, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον βοηθήσουν. Όλοι είδαμε ότι έχει πολλές ικανότητες. Τον βλέπω όμως πολύ υπεύθυνο από τις κινήσεις του στο γήπεδο».

Για το «αγκάθι» που υπάρχει στην περίπτωση Βιεϊρίνια:

«Δεν ξέρω οικονομικά την υπόθεση κι αν υπάρχουν διαφορές. Θα πρέπει να αποφασίσει ο Βιειρίνια να παίξει το ρόλο να βοηθήσει τους νεότερους, να αποδεχθεί αυτό τον ρόλο και όταν η ομάδα τον χρειαστεί αγωνιστικά, να το πράξει. Το ίδιο είχε να αντιμετωπίσει και με τον Γκαρσία ο ΠΑΟΚ στο τέλος της καριέρας του. Πρέπει να αντιληφθεί ότι το ποδόσφαιρο ολοκληρώνεται, το σώμα δεν ανταποκρίνεται και μπορεί να παίξει έναν «Α» ρόλο στο παιχνίδι και να είναι εμψυχωτής».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.