Καραδελής για εποχικούς πυροσβέστες: «Είμαστε τρεις μήνες στον ΟΑΕΔ και τρεις μήνες πεινάμε!»

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Αλέξανδρος Καραδελής, πρόεδρος των συμβασιούχων πυροσβεστών, εξέφρασε τους προβληματισμούς του μιλώντας στο Metropolis 95.5. «Είναι σημαντικό να ακούσουν οι πολίτες. Δουλεύουμε έξι μήνες τον χρόνο, τους υπόλοιπους τρεις είμαστε στον ΟΕΑΔ και τοις υπόλοιπους τρεις πεινάμε Ο μισθός μας είναι 650 ευρώ και το επάγγελμα δεν αναγνωρίζεται ως εποχικό για να παίρνουμε το επίδομα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαστε συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου. Τα ένσημά μας είναι στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Θα ήθελα να πω ότι σαν εποχικοί πυροσβέστες στηρίζουμε την προσπάθεια για α αναδιάρθρωση στην Πολιτική Προστασία. Έχουμε δείξει την αξία μας, είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι.

Έχουμε προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ. Μέχρι πρότινος με νόμο κάθε φορά που υπήρχε ανάγκη έπαιρναν τους εποχικούς και τους έκαναν πενταετείς και δουλεύαμε 12 μήνες τον χρόνο. Μετά τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά ότι λόγω τη κλιματικής αλλαγής παύει η πυροσβεστική να έχει εποχικό χαρακτήρα περιμένουμε. Πρέπει να υπάρχει πρόληψη για να μην τρέχουμε. Αλλά ακόμη δεν μας έχει απαντήσει κανείς».

Κατέληξε λέγοντας: «Ενώπιον του Πρωθυπουργού στην μεγάλη πυρκαγιά της Βαρυπόμπης υπήρξε μία δέσμευση ότι θα γίνουμε όλοι πενταετούς διάρκειας. Ο Υπουργός ακόμη δεν έχει ορκιστεί. Είμαστε 2.500 και οι ανάγκες στην πυροσβεστική είναι πάνω από 3.500 γιατί κάθε χρόνο η υπηρεσία αναλαμβάνει καινούργια καθήκοντα. από το 2012 έχουν να γίνουν προσλήψεις. Παραμένουμε ρομαντικοί. Η αγάπη για την πατρίδα μας κρατάει σε αυτή την δουλειά».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.